ABD'ye göre İsrail de İran'a misilleme yaptı

İran'ın orta kesimindeki İsfahan Eyaleti'nde, hava üssü yakınında patlamalar bildirildi. İran, İsfahan ve diğer birçok ilde hava savunma sistemlerini devreye soktuğunu açıkladı. İran basını saldırıyı küçük çapta insansız hava araçlarıyla yapıldığını duyurdu. Hava savunma sistemleriyle bu unsurların düşürüldüğü belirtildi. Ülkede tüm uçuşların askıya alındığı duyuruldu.

İran medyası, Cuma sabahı erken saatlerde İsfahan kenti çevresinde patlamalar duyulduğunu ve ülkenin hava savunma sistemlerinin devreye girmesinin ardından da üç insansız hava aracının (İHA) imha edildiğini bildirdi.

İki ABD'li yetkili Amerikan CBS News kanalına yaptıkları açıklamada bir İsrail füzesinin İran'ı vurduğunu doğruladı.

Reuters’a konuşan İranlı yetkili, “İsfahan’da duyulan patlama sesleri, İran’ın hava savunma sisteminin aktivasyonu sonucu  gerçekleşti” dedi.

Ajansa konuşan bir İranlı yetkili de, "İran'ın İsrail'e karşı acil bir misilleme planı yok" dedi.

Nisan ayı başınnda İsrail, İran'ın Suriye'nin başkenti Şam'daki konsolosluğunu hedef alan bir saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırıda üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü.

İran ise 13 Nisan Cumartesi günü ilk kez İsrail'i hedef aldığı bir saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırıda 300'den fazla insansız hava aracı (İHA) ve füze ateşlendi. Bunların neredeyse tamamı İsrail hava savunma sistemleri tarafından, müttefikleri yardımıyla da imha edildi.

Bunun ardından İsrail, İran'a bu saldırısı karşısında cevap vereceğini söyledi.

(Ajanslar)


Kategoriler

Güncel