WTA İstanbul Williams-Sharapova finaliyle taçlanıyor

TEB BNB Paribas WTA Şampiyonası’nın yarı final mücadelelerinde toplamda 4 maç oynandı ve finalistler belli oldu. 82 ülkede canlı yayımlanan yarı final mücadelelerinde tribünler hiç olmadığı kadar kalabalıktı. Tüm tenisseverlerin gözü bugünkü Williams-Sharapova finalinde. New York Times tenis yazarı Ben Rothenberg’e favorisini sorduk.

NATALİ ORAL

Turnuvanın 5. günündeki ilk tekler mücadelesi için sahneye Williams ve Radwanska çıktı. Radwanska’nın son 3 günde uzun süren maçlar oynamasından dolayı yorgun olduğu belliydi ve bu yorgunluk oyununa da yansıdı. Sezon içinde Wimbledon finalinde karşı karşıya gelen raketler için bu maç bir bakıma rövanştı. Williams’ın ağırlığıyla geçen ilk seti ABD’li tenisçi zorlanmadan 6-2 aldı ve final yolunda önemli bir adım attı.

2. sette de etkisini artırarak hissetiren Venus Williams, bu seti de 6-1 aldı 1 saat 1 dakika süren, turnuvanın en kısa maçı sonucunda adını finale yazdıran ilk isim oldu. Williams, bu başarısıyla, verilen 88 puanın 57’sini alarak %65 başarı oranı yakaladı.

Maçın ardından basına konuşan ABD’li raket, karşılaşmanın bu kadar kısa süreceğini tahmin etmediğini söyledi ve finalde karşılaşacağı ismin çok da önemli olmadığını belirterek kendisine fazlasıyla güvendiğini göstermiş oldu.

İlk finalistin belli olmasından sonra gözler, günün 2. tekler maçına çevrildi. Yabancı basın mensupları, Sharapova’nın Azarenka karşısında üstünlük kuracağına inanıyordu ve öngörüleri doğru çıktı: Sharapova, rakibini 6-4 ve 6-2’lik setlerle rahat geçti. Bu maçın turnuvanın en çok ilgi çeken müsabakası olduğunu söyleyebiliriz: Sharapova’nın başarılı vuruşları ve puanları seyircilerin heyecanını ve coşkusunu sürekli canlı tuttu.

Maça iyi başlayan Azarenka, ilk oyununu puan vermeden aldı ama hataları art arda sıralayınca 2-1 geriye düştü. Sharapova ipleri eline alınca Azarenka maçı çevirmeyi başaramadı ve ilk seti 6-4 kaybetti.

2. sete de servis kırarak başlayan Sharapova, ilk 4 oyunu aldı. Setin 6. oyunu büyük çekişmeye sahne oldu ve oyun 9 kez beraberliğe geldi; Sharapova oyunda 40-15 öne geçti ama Azarenka oyunu bırakmadı. Ancak oyunu kazanan taraf Rus raket oldu ve durumu 5-1’e getirdi. Son oyunu da alan Sharapova, seti 6-2’yle aldı ve Williams’ın finaldeki rakibi oldu.

Bugünkü maçların sonucunda hem çiftlerde hem de teklerde dünya sıralamasında 1’inciliğe yerleşen oyunculara ödül verildi. Teklerde Belarslu Azarenka, çiftlerde ise Errani-Vinci, bu ödüllere layık görüldü. Ödülü WTA Başkanı ve CEO’su Stacey Allaster verdi.

New York Times tenis yazarının favorisi Williams

Günün sonunda organizasyon hakkında ne düşündüğünü, İstanbul ve turnuva hakkındaki görüşlerini sorduğumuz New York Times tenis yazarı Ben Rothenberg, İstanbul’un  enerjiyle dolu olduğunu, coğrafi konumu nedeniyle ‘tek’ ve özel olduğunu belirtti. Trafikten şikayet etse de New York’ta da aynı durumla yaşadığı için pek şaşırmadığını söyleyen Rothenberg, İstanbul’a ilk defa gelmiş. Organizasyonu da beğendiğini de ifade eden deneyimli spor yazarı, İstanbul’daki turnuvanın daha çok ‘genç’ olduğuna dikkat çekerken, turnuvanın düzenlendiği diğer şehirlerde organizasyonların artık rutin bir hal aldığını ifade etti. Rothenberg İstanbul’un turnuvaya yeni bir enerji getirdiğine inanıyor. Ben’e finali kimin alacağını sorduğumuzda Serena cevabını verdi ve ekledi: “Eğer kaybederse sürpriz olur.”

Son gün programı

Turnuvanın son gününde ilk maç, saat 14.30’da Andrea Hlavackova-Lucie Hradecka çifti ile karşılaşacak olan Maria Kirilenko-Nadia Petrova arasında oynanacak. Saat 17:00’de ise tekler finalinde Sharapova ile Williams karşılaşacak.

Çiftlerde de yarı final heyecanı vardı

Yarı final gününün ilk maçı, Çek Andrea Hlavackova-Lucie Hradecka ve ABD’li Lisa Raymond-Liezel Huber çiftleri arasındaydı. Çek raketler, ABD’li rakiplerini 2-0 yenerek finale çıktılar. Bu maçta tribünlerde boşluklar göze çarptı. İlk sette durum 2-2’ye gelince Çek çift daha hırslı bir oyun sergilemeye başladılar ve 4-3 öne geçmesini bildiler. 8. oyunda servis kıran ABD’li oyuncular, maçı tie-break’e taşıdılar; tie break’i 8-6 kazanan Çek tenisçiler, ilk setin galibi oldular. 2. sete de etkili başlayan Hlavackova-Hradecka çifti, rakipleri karşısında 6. oyunu servis kırarak aldı ve durumu 5-1 yaptı. Son servisi de alan çift seti 6-1 kazandı ve finale yükseldi.

Günün son mücadelesi, Dünya çiftler klasmanının zirvesindeki isimler Sara Errani-Roberta Vinci ile Maria Kirilenko-Nadia Petrova arasındaydı. Süper tie-break sonunda İtalyan çift, rakiplerine yenildi. Bu sonuçla Rus çift Kirilenko-Petrova, Çek raketlerin finaldeki rakipleri oldu.

 

Kategoriler

Güncel Dünya Gündem