ABD: Stepanakert Havalimanı Karabağ'ın statüsünü etkilemez

Amerika'nın Sesi Radyosu, Ermenice servisinin sorularını yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Victoria Nuland, taraflara havalimanının işletimi için diplomatik çözüm bulunmasını tavsiye etti.

Yeni yapılan Stepanakert Havalimanı’ndan uçuşlar gerçekleştirilmesi durumunda, uçakları vurma tehdidi savuran Azerbaycan’ın bu tutumunu nasıl değerlendirdiği yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanlığı resmi sözcüsü Victoria Nuland, tüm sorunlarda olduğu gibi, bu durumda da ABD’nin taraflara uluslararası anlaşmalara saygı gösterilerek, sınır meselelerinde uluslararası yasaları ve sivil havacılık alanında Ermenistan ve Azerbaycan arasında halihazırdaki deneyimi dikkate alarak, diplomatik yolla çözümlenmesini tavsiye etti″ dedi.

Nuland, Minsk Grubu’nun konuya ilişkin duyurusunu hatırlatarak ″Biri 14 Nisan 2011’de, diğeri 2012 Temmuz’unda yapılan duyurular ABD, Fransa ve Rusya’nın görüşlerini yansıtmaktadır″ dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Stepanakert Havalimanının işletime açılmasının, Dağlık Karabağ’ın statüsünde değişiklik olarak kabul edilmemesi gerektiğine ilişkin ABD’nin duyurusunu da hatırlattı.

Kategoriler

Güncel Ermenistan