‘Ermenistan’ın NATO’daki varlığı önemli’

Dün (5 Kasım Pazartesi) Yerevan’da NATO çerçevesinde düzenlenen seminerde konuşan ABD’nin Ermenistan Büyükelçisi John Heffern, Ermenistan’ın karmaşık bir jeopolitik durumda olduğunu kaydetti ve jeopolitik tutumunun çeşitlendirme gerekliliğini vurguladı. Haffern, ‘Biz Ermenistan’ın NATO Güvenlik Sisteminin yayılması açısından NATO’nun içinde yer almasını anlamlı buluyoruz.’

Ermenistan’ın Batı değerlerini paylaşabileceğini ve ekonomik kazanımlar elde edebileceğini ifade etti.  Amerikalı diplomat, NATO’yla işbirliği çerçevesinde Ermenistan’a ‘yetkilerini’ artırma, başka bir deyişle müzakerelere katılma olanağı verilmiş olduğunu da kaydetti.

Heffern ‘Biz partnerlerimize şart koşmuyoruz, onlar hangi yönde işbirliğinde bulunacaklarını kendileri seçiyor. Ermenistan’ın, NATO Güvenlik Siyasetinin yayılması açısından öneminin farkındayız ″ dedi.

Ermenistan ve NATO aktif işbirliği çerçevesinde Barış Gücü Misyonu’na Ermenistan ordusundan ‘Mavi Bereli’ birlikler Kosova ve Afganistan’daki Barış Gücü misyonlarında görev yapıyor.

Kategoriler

Güncel Ermenistan