Hedef gösteren Akit’e takipsizlik

Hedef gösteren haberleri ile dikkat çeken Yeni Akit gazetesi hakkında Ali Bayramoğlu ile ilgili yayınlarından dolayı suç duyurusunda bulunulmuştu. Suç duyurusuna takipsizlik kararı verildi.

Asılsız iddialarla birçok gazeteci hakkında karalama kampanyası düzenleyen Yeni Akit gazetesi, Ali Bayramoğlu hakkında öne sürdüğü “Ermeni kökenli” ve “Ermeni tezlerini ırkçı bir saikle savunuyor” sözlerinden ötürü soruşturmaya tabi tutulmadı. Bayramoğlu hakkındaki karalama kampanyasına ilişkin olarak Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Karşı Dur De Girişimi tarafından yapılan suç duyurusu hakkında “kovuşturmaya yer olmadığı” gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.

Taraf ’a konuşan Ali Bayramoğlu, şunları söyledi: “Acıklı bir durum aslında. Orada suç duyurusuna konu olan Akit gazetesi, Ermeniliği bir küfür ve hakaret unsuru olarak kullandı ve arka arkaya yaptığı yayınlarla bunu kampanyaya çevirdi. Çok açık bir şekilde bir nefret suçu işleniyor. Bununla ilgili yapılan bir suç duyurusuna takipsizlik kararı verilmesi, kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesi insanın içini acıtıyor; hem demokrasi açısından hem de adli refleks açısından. Ben ayrıca bir suç duyurusunda bulundum. Onunla ilgili henüz bir sonuç gelmedi ama umutlu değilim. Görülüyor sonuçları. Ama bu tür eylemleri de yargı dışında engellemenin yolu yok. Hukuken kendilerini bezdirme yoluna gitmeye devam edeceğiz.”

Kategoriler

Güncel Gündem