Gül'den dokunulmazlık yorumu: Çıkmaz sokaklara girmeyelim

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili 'Kendimizi çıkmaz sokaklara itmememiz lazım' dedi.

 

BDP 'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik fezlekeyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , 'Kendimizi çıkmaz sokaklara itmememiz lazım. Geçmişte yaşananların tekrar edilmemesi gerekiyor. En aykırı fikir tartışılır ama terör tasvip edilemez' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül şunları söyledi: Öncelikle terör kan şiddeti teşvik edici konuşmaları tasvip etmeyiz bunların demokraside yeri yok, Türkiye 'de en aykırı düşünceler bile konuşulabiliyor. Dünyanın her yerinde bu böyle. Bütün siyasetçilerin bunun farkında olması gerekir. Bu konudaki görüşlerimi Meclis te dile getirdim O konuşmamda tesadüfen söylemedim. Düşünerek araştırarak düşüncelerimi dile getirdim. Teröre muhakkak mesafe koymalıyız. Diğer taraftan da yakın siyasi tarihimizde yaşananlara bakıp dikkatli davranmalıyız. Çıkmaz sokaklara girmemek lazım. Herkesin sorumluluğu var. Mecbur olur geçmiş tekrarlanırsa bizi bir yere götürmez. Herkesin büyük sorumluluk içinde hareket etmesi lazım” diye konuştu.

Geçmişten ne kasttetiği sorulunca da Gül, “1990 lı yıllarda yaşanan DEP’lileri kastediyorum.

Gül, Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nun kurulmasının önemine de dikkati çekerek, “Türkiye'de demokrasinin geldiği durumu gösterir. Tabii ki orası mahkeme değil, Türkiye'nin siyasi tarihini araştırıyorlar, TBMM adına. Orada önemli rol alanlar, hayatta olanların dinlenmesi, bunlar çok iyi. Belgeler haline gelmiştir, çok değerli bir belge haline gelmiştir. Bunlara itirazlar var ama hepsini topladığınızda çok büyük anlam ifade etmektedir. En azından bunlar caydırıcıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin talep ettiği Patriot füzeleriyle ilgili, “Güvenliğin bölünmezliği bir bütünlüktür. NATO bünyesi içerisinde bir kısmının güvenliğini sağlayalım bir kısmını sağlamayalım anlayışı yoktur. Bu çerçeve içerisinde bunlar ihtiyati tedbirlerdir. Kesinlikle saldırı amacı söz konusu değildir, savunma amaçlıdır. Riskleri tamamen minimize etmek içindir” dedi.

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

dokunulmazlık