Zorunlu din dersine karşı çıkışı Kaplan’ı hedef listesine oturttu

Kürt sorununa duyarlı duruşuyla dikkat çeken ve dinler arası diyalog faaliyetlerine destek veren Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan, zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi'nin insanları dinden soğuttuğunu söylemesiyle hedef listesine yerleşti.

Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan, CNN Türk'te katıldığı bir programda, zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini eleştirerek “bu dersin insanları dinden soğuttuğunu” savunmuştu.

Zorunlu din dersi, Ermeni soykırımı, Kürt sorunu ve dinler arası dialog alanlarında farklı yaklaşımı ile göze çarpan Hilal Kaplan, kilisede çekilen fotoğrafı kullanılarak hedef gösterildi.

CNN Türk'te katıldığı programda zorunlu din dersi uygulamasına karşı olduğunu açıklayan Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan'ın kilisede dua ederken çekilen fotoğrafı önce imanehli.com'da, ardından Habervaktim sitesinde yayımlandı. 

Hilal Kaplan'ın bu sözlerine Facebook üzerinde “YENİ ŞAFAK'IN KİLİSEDE MUM YAKAN YAZARI HİLAL KAPLAN: ZORUNLU DİN DERSİ DİNDEN SOĞUTUYOR” başlığı altında tepki gösterildikten sonra Kaplan,Twitter hesabından eleştirilere yanıt verdi.

Kaplan 'Yurtdisindayken 1 grupla beraber kiliseye de gitmistik. mescid yoklugundan kilisede namaz kilmisligim var ama mum yakmisligim yok. bu iftirayi.. bu iftirayi yayanlar kadar inanip suizan edenler de hesap verecektir. Müslüman ahlâkına bu müfterileri örnek olarak görmeyin lütfen' dedi.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Basın