AB’den Ermenistan’a ek 15 milyon euro

Ermenistan Milli Meclisi Başkan yardımcısı Edvard Şarmazanov 10 Aralık’ta Almanya Uluslararası İşbirliği Kurumu'nun Ermenistan şubesi müdürü Dagmar Bot ile bir araya geldi.

Ermenistan Meclisi basın servisinden verilen bilgiye göre buluşmada Eduard Şarmazanov Ermenistanın Avrupa Birliği ve özellikle Almanya ile işbirliğini önemsediğini vurguladı. Şarmazanov'a göre bunun önemli kanıtlarından biri de Ermenistan Parlamentosunda yönetim şeffaflığı hakkında Ermeni-Alman ortak forumunun gerçekleştirilmesidir. Bu kapsamda Eduard Sharmazanov Almanya'nın Uluslararsı İşbirliği Kurumu'nun Ermenistan'da gösterdiğı faaliyetleri ve farklı alanlarda reformların gerçekleştirilmesine desteği önemsediğini belirtti.

Şarmazanov ayrıca Ermenistan'ın, ülkenin demokratik gelişmesi konusunda yönetimin şeffaflığını çok önemsediğini ve şeffaflık olmadan, etkililik de olamayacağını ifade etti. 
Meclis Başkan yardımcısı, AB ile etkili işbirliğinin sonucunda Ermenistan için öngörülen esas tutar dışında ek 15 milyon euro daha verileceğini açıkladı.

Kategoriler

Güncel Ermenistan