Arman Manukyan son yolculuğuna uğurlandı

'Efsane Papyon' olarak bilinen Prof. Dr. Arman Manukyan Beyoğlu Üçhoran Ermeni Kilisesi'nde düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Boğaziçi Üniversitesi'nin hocalarından 81 yaşındaki Arman Manukyan kilisede düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı. Törene Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün yanı sıra Manukyan'ın çok sayıda öğrencisi ve yakınları katıldı.

Kalp rahatsızlığı bulunan Boğaziçi Üniversitesi'nin hocası Arman Manukyan, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümü'nde tedavi altına alınmıştı. 2 yıl önce de kalp krizi geçirmiş olan Arman Manukyan, 29 Aralık Cumartesi gece 00.10'da hayatını kaybetti. 56 yıldır Boğaziçi Üniversitesi'nde eğitim veren Manukyan için Beyoğlu'ndaki Üç Horan Kilisesi'nde tören düzenlendi. Törene Manukyan'ın ailesi ve arkadaşlarının yanı sıra yetiştirdiği çok sayıda öğrenci, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, UEFA As Başkanı Şenes Erzik de katıldı. Töreni Türkiye Ermenileri Patrik vekili Başepiskopos Aram Ateşyan yönetti. Edilen duaların ardından Manukyan son yolculuğuna uğurlandı.

RAHMİ KOÇ: ÇOK İYİ BİR ARKADAŞIMDI

Arman Manukyan'ın sınıf arkadaşı olduğunu belirten Koç Holding Yöntem Kurulu Onursal Başkanı Rahmi Koç, 'Çok iyi bir arkadaşımı kaybettik. Üzüntümüz sonsuzdur. Ancak, Cenab-ı Allah'ın takdiri. Sırası gelen gidiyor. Başımız sağ olsun.' dedi.

'16 BİN ÇOK ÖNEMLİ İNSAN YETİŞTİRDİ'

Manukyan'ın üniversitede hocası olduğunu aktaran UEFA As Başkanı Şenes Erzik, 'Hocamız, üniversitede hoşgörü timsali biriydi. Muhasebe dersini bu kadar zevkli anlatan bir insan bilmiyorum. Dersi çok basit anlatırdı. Gülümseme yüzünden eksik olmazdı. Normal olarak matematik, fizik, kimya hocalarından korkulur. Sert olurlar. Korkma bir yana, arkadaşımızdı. Bizi zaman zaman toplardı. 16 bin sıradan öğrenci yetiştirmedi. Çok önemli insanlar yetiştirdi. Ne mutlu ona.' diye konuştu.

 

(Cihan)

Kategoriler

Güncel Türkiye