Aydar: Suikastler İmralı sürecine karşı ‘derin devlet’ işi

Barış sürecinde bomba etkisi yaratan suikast için PKK'nin Avrupa sorumlusu Züyebir Aydar, 'derin devletle bağlantılı' derken, suikastlerin İmralı’daki sürece karşı işlendiği görüşünü dile getirdi.

PKK'nin Avrupa sorumlusu olarak bilinen Zübeyir Aydar, terör örgütünün Paris'teki enformasyon bürosuna düzenlenen saldırının, İmralı ile yapılan görüşmelere karşı yapıldığını öne sürdü. Rudaw haber sitesine konuşan KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar, aralarında PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu üç PKK'lı kadının öldürüldüğü silahlı saldırıyı değerlendirdi. Aydar, 'Saldırılar, İmralı ile yapılan görüşmelere karşı yapılıyor” ifadesini kullandı.

Aydar, “Bu saldırı, yeni sürece karşı yapıldı. Karanlık güçler tarafından yapıldı' derken sözünü ettiği güçlerin Türkiye’deki derin devlete bağlantılı olduğunu öne sürdü.

Şok suikaste AK Parti'den ilk tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Paris'te yaşanan silahlı saldırı olayını ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, PKK'yı kuran isimler arasında bulunan Sakine Cansız ile örgütün Avrupa'daki önemli isimlerinden KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in Paris'te öldürülmesi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Çelik, 'Yapılış şekline bakılırsa bu daha çok PKK'nın kendi içindeki bir iç hesaplaşması gibi görünüyor. Bu süreci sabote etmeye yönelik bugünlerde bu ve benzeri şeyler olabilir' diye konuştu.

'PKK'nin kendi içindeki bir iç hesapalaşması gibi görünüyor'

Paris'te yapılan saldırı ile ilgili olarak henüz ellerinde çok net bilgiler olmadığını ifade eden Çelik, 'Yapılış şekline bakılırsa bu daha çok PKK'nın kendi içindeki bir iç hesaplaşması gibi görünüyor. Çünkü Fransız güvenlik güçlerinin yapmış olduğu bir baskın değil. Faili meçhul kimseler tarafından yapılmış olan bir baskın, bir saldırıdır. Arkasından ne çıkacak hep birlikte izleyelim ve görelim. Ama PKK terör örgütünün uzun yıllardan beri kendi içinde binlerce infaz yaptığını ve kendi içinde çoğu zaman bu tür hesaplaşmalara giriştiğini hepimiz biliyoruz. Terör örgütlerinin tabiatında olan bir şeydir. Ama elimizde bununla ilgili çok net konuşmamızı sağlayacak bir bilgi yok maalesef' dedi.

Demirtaş AK Partili Hüseyin Çelik' in açiklamalarina twitter' dan cevap verdi

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ak Parti' li Hüseyin Çelik' in Paris' teki olayı örgüt içi infaz olabilir değerlendirmesi üzerine twitter'dan yanıt verdi.

Demirtaş, ' Hassas sürece binaen AKP, Paris' deki katliamın aydınlatılması için Fransa nezdinde girişimde bulunacağına örgüt içi infazdır deyip kapatıyor. Bu tutuma karşı şunu soruyorum o halde bu açıklamayı yapanların bizzat bu katliamı planlamadığını nereden biliyoruz. Telaşınız bundan mı yoksa' diye yazdı

Kategoriler

Güncel Türkiye Dünya

Etiketler

KNK