Hrant Dink’in düşünsel mirası paylaşıldı

Hrant Dink aramızdan ayrılışının 6. Yılında dün Kenter Tiyatrosu’nda 'Hrant Dink’in Düşünsel Mirası' temalı bir programla anıldı. Pakrat Estukyan, Masis Kürkçügil ile Ahmet Hakan gibi gazetecilerin katıldığı program saat 19.30’da açılış konuşmasıyla başladı.

Masis Kürkçügil, Ahmet Hakan, Pakrat Estukyan, Nor Zartonk'tan Sayat Tekir, ÖDP eşbaşkanı Alper Taş ve Birgün gazetesinden Burhan Sönmez'in konuşma yaptığı programda Vova Bandista ve Bajar grupları da sahne alarak müzik dinletisi sundu. Hrant Dink’in yazılarından kesitlerin de okunduğu program saat 22.30’da sona erdi.

Ölümü bile ufuklar açtı

Program içersinde bir konuşma yapan Gazeteci Yazar Ahmet Hakan, Hrant Dink’in düşünsel mirasının çok teorik ve anlaşılmaz olmadığını, aksine halkın dilinden halkın duygularını, barışın dilini yansıtan söylemler olduğunu vurgularken sözlerine şöyle devam etti ‘’ Hrant Dink hayattayken toplumun zihninde geniş ufuklar açarken ölümüyle de birçok ufuklar açmayı başarmıştır.’’ Hrant Dink’in ölümüyle birlikte Türkiye’de birçok sorunun gün yüzüne çıkıp tartışıldığını ifade eden Hakan, ‘’Hrant’ın düşünsel mirası asla ölmeyecektir, ona Allahtan rahmet diliyorum’’ diyerek son verdi.

Kategoriler

Güncel Dink Davası