BDP’li Kışanak: Sürecin arkasında olanlar cenazelere katılmalı

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak partisinin grup toplantısında konuştu. Paris’te öldürülen 3 kadının cenazesine sürece destek veren herkesin katılması gerektiğini söyleyen Kışanak, “bu katillere en görkemli cenaze törenini yaparak ders vermeliyiz dedi.

İmralı’da Öcalan’ın hücresine yerleştirilen televizyon aracılığıyla PKK liderinin de izlediği belirtilen BDP grup toplantısında Kışanak’ın konuşmasından satır başları ise şöyle:

'3 kadını saygıyla anıyoruz'

Gültan Kışanak söze Paris'te hayatını kaybeden Sakine Cansız ve arkadaşlarını hatırlatarak başladı. Kışanak ailelere baş sağlığı diledi. 'Bir halkın sesini dilini katlederek Kürt halkının dünyadaki sesini keseceklerini düşünenler yanılıyorlar. Fidan Doğan'ı katlederek Kürt halkının özgürlük anlayışını susturamazsınız. Leyla ömrünün baharında hayat doluydu, heyecanlıydı. Ülke sevgisiyle, halkının özlemiyle kendini geliştirmeye çalışan bir arkadaşımızdı. Bu 3 kadını saygı ve minnetle anıyoruz. Halkımıza başsağlığı diliyoruz.' dedi.

'Katillere ders vermeliyiz'

Konuşmasında İmralı'da başlatılan görüşmelere de değinen Kışanak 'Bütün ölümler vakitsizdir ancak bu üç arkadaşımıza ölüm hiç yakışmadı aşk olsun size. Bizi bırakıp gittiniz. Siz ölümsüzleştiniz. Sizi sonsuzluğa yüreğimizin en derinliklerine uğurlayacağız. Çarşamba günü akşam Amed’de olacaksınız. Halkımız sizi bağrına basacak. Perşembe günü çok görkemli bir törenle sizi ve temsil ettiğiniz değerleri saygıyla selamlayacağız. Cuma günü de Sakine’yi Dersim’de, Fidan’ı Elbistan’da ve Leyla’yı Mersin’de toprağa vereceğiz. Herkesi bu buluşmada bizimle birlikte olmaya davet ediyoruz.

Başlatılan bu görüşmelerin arkasında olanların cenaze törenine katılmaları gerekiyor. Kadınların özgürlüğüne inanan herkes bu 3 kadınla beraber o gün orda olmalıdır. Bu saldırı Kürt halkına yönelik bir saldırıdır, Öcalan'la yapılan görüşmeleri darbe vurmak amacıyla yapılan bir saldırıdır. En görkemli uğurlama törenini yaparak bu katillere ders vermeliyiz' dedi.

Hükümete çağrı

Başbakan'a ve hükümete seslenen Kışanak 'Buradan hükümete seslenmek istiyorum. Her zaman bu süreçlerde en çok konuşulan samimiyettir. Paris'te bu cinayetler önlenebilirdi. Ama önlenemedi. Samimiyet testinden geçmek için cenaze töreni iyi bir imtihan. Sağduyulu olun. Perşembe günü tüm Türkiye tek yürek olmalı Hükümet tarafından yapılan provakasyon uyarılarını doğru bulmuyoruz. Bu kadınlar siyaset yapıyorlardı. Buna yakışır şekilde halkımız bu kadınları son yolculuğuna uğurlayacaktır. Kürt halkının duygularını da mı vesayet altına alacaksınız? Bunu yapamazsınız. Sizin yapacağız bu acıya saygı duymak.' dedi.

'Sorunu çözen kahraman olur'

Sorunu çözenin kahraman olacağını belirten Kışanak konuşmasını şu sözlerle bitirdi: 'Bu sorunu çözen kahraman olur. Kim çözerse, çözümden yana olursa bu halklar onun arkasında olur. Oy kaybeder diyenler bu sorunun çözümünden yana olmayanlardır.'

Kategoriler

Güncel Türkiye