Büyük opera bestecisi Verdi’nin 200.doğum yılı kutlanıyor

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Verdi’nin 200.doğum yılında, dizi konserlerden sonra onun ölümsüz müziğini ‘La Traviata’ operasıyla kutluyor.

Büyük opera bestecisi Giuseppe Verdi’nin 200.doğum yılı dünyadaki tüm opera evlerinde olduğu gibi İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde de, Verdi’nin ölümsüz müziğiyle kutlanıyor. Verdi’nin, Alexander Dumas Fils’ın Kamelyalı Kadın romanından esinlenerek bestelediği ‘La Traviata’ operası Ocak ayında Süreyya Sahnesi’nde yeniden sanatseverlerle buluşuyor.

Librettosu Francesco Maria Piave’ye ait eser, ilk kez 1853’te Venedik’te Teatro La Fenice’de oynanmıştır. Herkesin ‘Kamelyalı Kadın’ olarak tanıdığı Violetta karakteri, Verdi’nin operasında zirveye çıkmaktadır. Türkçede ‘doğru yoldan çıkmış kadın’ anlamına gelen ‘La Traviata’, Violetta Valery ve Alfredo Germont’un büyük aşkını konu almakta.

Violetta, kitapta tanıdığımız karakterinin ötesinde, Verdi’nin müziğinde daha üst bir çizgiye taşınıyor. Hatta ‘tek bir kadın’ değil, birçok farklı kadın(ların) toplamı olarak karşımıza çıkmaktadır. Orkestra şefliğini Gianluca Bianchi’nin yaptığı eseri Yekta Kara sahneye koyuyor. Dekorları, Adnan Öngün’e, kostümleri ise Şanda Zıpçı’ya ait olan operada koro şefliğini ise, Markus Baisch ve Mikhail Iskrov üstleniyor. 

Eserde Violetta rolünü Otilia M.Ipek ve Gülbin Kunduz, Alfredo Germont rolünü Bülent Külekçi ve Bülent Bezdüz, Giorgio Germont rolünü Murat Güney ve Tamer Peker, Flora rolünü Arzu Yüceer, Gastone rolünü Can Reha Gün, Barone Douphol rolünüyse Caner Akgün ve Alper Göçeri paylaşıyor.

Dünya opera repertuvarının en popüler eserlerin arasında yer alan ve en çok sahneye konulan eserlerden biri olan La Travita, bu sezon Süreyya Opera Sahnesi’nde yalnızca Ocak ayında 23, 24, 25 ve 26 Ocak tarihlerinde Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde izlenebilir.

Bilet satış için: 0 216 346 15 31 / 120

 

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik