ASİM-DER Başkanı Gülbey’in ‘can güvenliği’ yokmuş

Iğdır’da, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİM-DER) Başkanı Göksel Gülbey, can güvenliğinin tehlikede olduğu gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı’na müracaatta bulunduğunu açıkladı.

ASİM-DER  Başkanı Göksel Gülbey, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sakisyan’ı temsili olarak idam etmişti.

Gülbey, kendisinin 2008 yılından beri ASİM-DER yönetim kurulu başkanlığını yürütmekte olduğunu, derneklerin hem yurtiçi hem de yurtdışında faal olarak çalıştığını belirtti.

Derneklerinin tüzükleri gereğince belirtmiş olduğu amaç doğrultusunda etkin bir şekilde toplantı, seminer ve konferanslar düzenleyip yazılı ve görsel olarak kamuoyu oluşturmakta olduğunu ifade eden Gülbey, “Bu faaliyetlerimizden rahatsız olan Ermeni Diasporası ve bunlarla bağlantılı kişi ve illegal örgütler tarafından gerek internet üzerinden ve yazılı ile görsel yayın organları tarafından hakarete maruz kalarak tehdit edilip, olumsuz şekilde eleştirilip hedef gösterilmekteyim. Bende buna ilişkin tehdit ve hakaret içerikli yazılı ve görsel belgeleri dilekçe eki ile birlikte can güvenliğimin sağlanması konusunda gerekli tedbirlerin alınmasını konusunda İçişleri Bakanlığı’na bildirilmek Iğdır Valiliği’ne bildirimde bulundum” dedi.

Ermeni kurumlarını hedef göstermişti

Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİM-DER) Başkanı Göksel Gülbey, 24-25-26 Kasım’da kişisel Twitter hesabından başta İstanbul olmak üzere Türkiye’deki Ermeni okul, kilise ve vakıflarının iletişim bilgilerini duyurarak hedef göstermişti.

ASİM-DER Başkanı Göksel Gülbey, “İstanbul Ermeni Patrikliğine bağlı kilise ve vakıflar” dedikten sonra toplam 57 vakfın iletişim bilgilerini Twitter’dan tek tek paylaştı. Gülbey, Ermeni okulları ve kiliselerinin iletişim bilgilerini paylaşmadan bir gün önce ise gizli Ermeni olduğunu iddia ettiği kişilerin kim olduğunu duyurmuştu. Ermeni düşmanlığı ve Ermenileri hedef göstermeyi kendisine meslek edinen Gülbey, İstanbul'da faaliyet gösteren Ermeni vakıflarına ‘Ermeni örgütlenmesi’ demekten de geri durmamıştı.

En büyük destekçisi Azerbaycan

Sürekli Ermeni düşmanlığı üzerine faaliyetlerini yürüten ASİM-DER için Azerbaycan’ın Iğdır Konsolosu Asiman Aliyev: ‘Derneğin yapmış olduğu çalışmaları takdirle karşılıyoruz’ şeklindeki beyanatıyla derneğe karşı desteklerini ifade etmişti.

Bu derneğin yapmış olduğu faaliyetlerin hem Azerbaycan hem de Türkiye için büyük önem teşkil ettiğini ifade eden Aliyev, “Dernek isminde de söylenildiği gibi Ermenilerin bu asılsız yalanlarının ortaya çıkarılmasında yapmış olduğunuz eylemliklerden dolayı sizleri kutluyorum ve her türlü haklı çalışmalarınızı destekliyorum. Derneğiniz, Azerbaycan’ın davasında her zaman yanında olmuş ve Ermenilerin, Türkiye’de asılsız toprak taleplerini açığa çıkarmasında ve asılsız soykırım yalanlarını kamuoyunda paylaşılması konusunda çok etkili rol oynamıştır” demişti.