TESEV dünyanın en iyi 10 düşünce kuruluşu arasında gösterildi

Pennsylvania Üniversitesi, Düşünce Kuruluşları ve Sivil Toplumlar Programı “Dünyanın En İyi Düşünce Kuruluşları Endeksi” araştırmasının 2012 sonuçlarını açıkladı. Endekse göre TESEV, dünyanın en iyi 100 sivil toplum örgütü arasında yer alıyor. Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde ise TESEV 4. kurum olarak endekste yer aldı.

Pennsylvania Üniversitesi, düşünce Kuruluşları ve Sivil Toplumlar Programı tarafından 2006 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilen “Dünyanın En İyi Düşünce Kuruluşları Endeksi” araştırmasının 2012 sonuçları açıklandı.

Araştırma kapsamına alınmak üzere 57.000 kurumun aday olarak önerildiği endekste 182 ülkeden 6.603 düşünce kuruluşu değerlendirmeye alındı. Dünya genelinde 1.950 akademisyen, siyasetçi, bürokrat, gazeteci, bölgesel ve uzmanların katıldığı bir araştırma ile elde edilen 2012 sonuçlarına göre Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfı (TESEV), Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’nin en iyi 4., Dış İlişkiler ve Toplum İlişkileri kategorisinde en iyi 12., A.B.D. hariç dünya sıralamasında en iyi 43. ve A.B.D. dahil dünyanın en iyi 77. düşünce kuruluşu seçildi.

Kamu politikası alanında çalışan, dünyanın önde gelen düşünce kuruluşlarını belirlemek ve bu kuruluşların dünya genelinde hükümetlere ve sivil toplumlara yaptıkları katkıların vurgulamak araştırmanın esas amacı olarak tanımlanıyor. Kamu politikası kuruluşları açısından saygı değer bir kaynak olarak gösterilen endeksin 2012 sonuçları geçtiğimiz hafta Birleşmiş Milletler Üniversitesi ve Dünya Bankası ev sahipliğinde kamuoyuna açıklandı.

Raporda ayrıca 2001-2007 döneminde, 1991-2000 dönemine göre yeni kurulan düşünce kuruluşu sayısında dünya genelinde bir azalma olduğuna da dikkat çekiliyor. Bunun en önemli sebepleri arasında ise birçok ülkenin siyasi ve hukuki yapılarının sivil toplum kuruluşlarına karşı olumsuz tutumları gösteriliyor.

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları