Pınar Selek beraat ettiği davadan müebbet yedi

Sosyolog Pınar Selek'in Mısır çarşısında 15 yıl önce meydana gelen patlamayla ilgili davasında mahkeme ağırlaştırılmış muebbet hapis cezasına hükmetti. Selek hakkında ayrıca mahkeme tarafından yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul 12. Agır Ceza Mahkemesinde gorulen duruşmada mahkeme Selek'in avukatlarinin usul itirazlarina rağmen Ceza verdi. 

Mahkeme, 22 Kasım'daki duruşmada Pınar Selek ve Abdülmecit Öztürk hakkındaki beraat kararını kendi kendine temyiz etmiş, 13 Aralık'taki duruşmada Selek'in avukatları reddi hakim talebinde bulunmuş ancak bu talep de reddedilmişti.

Duruşma öncesi yaklaşık 150 kişilik bir grup yargılamanın yapıldığı Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Fransa'dan akademisyen ve hukukçuların da katıldığı açıklamada Türkçe ve Fransızca pankartlar ve dövizlerle 'Pınar Selek'e beraat' sloganları atıldı.

Mahkeme heyetinde daha önce beraat kararında direnen hakim, ve beraat kararını bozan hakim de yer alıyor.

Sanık avukatları duruşmada davanın usullere göre geri çekilmesini ve daha önce verilen beraatı bozma kararının geri alınmasını istedi.

Mahkeme heyeti davanın düşürülmesine yönelik tüm talepleri reddetti ve sanık avukatlarından esasa ilişkin savunmalarını yapmalarini istedi. Mahkemeye tepki gösteren Selek'in avukati Akın Atalay 'Savunma yapmamızı gerektirecek bir yargılama esası bulunmamaktadır. Bu nedenle esasa dair savunma yapmayacağız' dedi.

Daha sonra Pınar Selek'in avukatlarından son sözleri istendi. Daha önce davayla ilgili son sözlerini söylediklerini ifade eden avukatlar, konuşma yapmayı reddetti.

Mahkeme avukatlarin tüm itirazlarına rağmen Selek hakkinda ağırlaştırılmış muebbet hapis cezasına hükmetti.

 

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları