Sarkisyan: Obama Ermeni Soykırımı'nı kabul etmiştir

Ermenistan Cumhurbaşkanlığı’na tekrar adaylığını koyan Serj Sarkisyan kampanya çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği bölgelerde yaptığı konuşmalarda Ermeni Soykırımı’na ilişkin açıklamaları önemli yer tutmaya devam ediyor.

Armen Press’in haberine göre Salı günü seçim kampanyası çalışmaları kapsamında Ermenistan’ın Malatya-Sepastia bölgesine giden Serj Sarkisyan, Ermeni soykırımının 100. Yıldönümünün, soykırımın tanınması yönündeki çabaların sonu olmaması gerektiğini vurgularken, gene de 2015’in oldukça önemlin olduğunu vurguladı.

Ermeni Soykırımının 100. yıldönümünün sadece önem teşkil eden bir durak olduğunu söyleyen Sarkisyan, Ermeni Soykırımı’nın tanınması adına gerektiği sürece mücadele vereceklerini belirtti.

Sarkisyan “Soykırım” ve “Yeğern” (büyük kıyım ya da felaket) kelimelerinin aynı anlama geldiğini ve aralarında bir fark olmadığını ifade ederek, Amerikan Başkan’ı Barack Obama’nın 'soykırım' kelimesini telaffuz etmemiş olsa bile 'Yeğern' kelimesini kullanarak her şeyi söylemiş olduğunu belirtti.

Ermeni Soykırımı’nı parlamentolarında tanıyan her ülkeye minnettar olacaklarını söyleyen Sarkisyan yine, Türk medyasında Ermeni soykırımının 100. Yıldönümünün bir tsunami ile karşılaştırılmasına değinerek bu karşılaştırmanın anlamsız olduğunu ifade etti.

Ermeni Soykırımının tanınmasının sadece ahlaki bir mesele olmadığını aynı zamanda bir güvenlik sorunu olduğuna da değinen Sarkisyan, soykırımın inkar edilmesinin ulusal güvenliklerini tehlikeye soktuğunu savundu.

Kategoriler

Güncel Ermenistan