BDP İmralı'ya gidecek heyeti belirledi

BDP yönetimi, İmralı’ya gidecek ikinci parti heyetinde yer almasını istediği isimleri belirledi.

BDP Yönetimi, İmralı’ya gidecek ikinci heyet için önerilen isimlerden Selahattin Demirtaş’ın veto edilmesi ihtimaline karşilik grup başkan vekili İdris Baluken’e yedek listede yer verdi.

Bu hafta içinde yapılması beklenen İmralı ziyareti için Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın yanı sıra Ahmet Türk ve Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ın isimleri Adalet Bakanlığı’na ulaştırıldı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda Demirtaş’ın listeden çıkarılabileceği ihtimaline karşılık listede Grup Başkanvekili İdris Baluken’e de ‘yedek’ olarak yer verildi. İmralı görüşmeleriyle başlayan Kürt sorununun çözümüne ilişkin yeni barış sürecinde hareketli günler yaşayan BDP, hükümetle girdiği ‘İmralı’ya gidecek isimler tartışması’nda geri adım attı. 

Daha önce parti eşbaşkanları Demirtaş ve Gültan Kışanak’la birlikte Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un adaya gidecek ikinci heyette yer almasını isteyen BDP’liler, Başbakan Erdoğan’ın bu isimlerin bazılarına rezerv koyması üzerine ısrarından vazgeçti. Önceki gün toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında ‘süreci tıkayan’ bir görüntü vermemeleri sonucuna varan parti yöneticileri, kucaklaşma tartışmaları nedeniyle Erdoğan’ın karşı çıktığı Kışanak ve Tuğluk’u listeden çıkardı.

Bu isimler yerine Pervin Buldan eklendi. BDP’liler, dün önerdikleri isim listesini Adalet Bakanlığı’na ulaştırdı. Listede bir de ‘yedek’ isme yer verildi. Başbakan’ın sert söylemleri nedeniyle Demirtaş ismini veto edebileceği ihtimali üzerinde duran BDP yönetimi, böyle bir durumda listeye bir diğer İdris Baluken’in eklenmesini istedi. Böylece eşbaşkanlar gidemese bile heyette iki grup başkan vekilinin olacağı ve partinin ‘kurumsal’ olarak temsil edileceği belirtildi. Öte yandan, MYK toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, İmralı sürecini ilerletmenin ve buna azami katkı sunmanın parti için temel bir görev olduğu vurgulandı.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye