CHP ve BDP’den Paskalya kutlaması

Hıristiyanlığın en önemli bayramlarından olan Paskalya bu Pazar kutlanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BDP Genel Merkezi ve bazı belediye başkanları Agos’a verdikleri ilanlarla Paskalya’yı kutladı.

Agos gazetesinin bu hafta yayımlanan sayısında siyasiler, Mesih İsa’nın göğe yükselişinin kutlandığı Paskalya Bayramı’nı kutladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Ermeni yurttaşlarımızın ‘Surp Zadik’  yortusunu kutluyorum. Bu bayram kendilerine, ailelerine ve tüm ülkemize barış ve esenlik getirmesini diliyorum” mesajı verdi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da Paskalya Bayramı’nı verdikleri ilanlarla kutladı.

BDP’den Ermenice-Kürtçe kutlama mesajı

Barış ve Demokrasi Partisi Genel Merkezi de Paskalya’yı Ermenice ve Kürtçe verdikleri mesajla kutladı. Diyarbakır’dan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ve Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Urfa’dan Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan ve Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak da Paskalya’yı, verdikleri ilanlarla kutladı.

Selim Sadak, bayram mesajında “Hıristiyan âlemi sevgi ve barışın elçilerinden olan Hz. İsa’nın yeniden dirilişini ifade eden bir Paskalya Bayramı’na daha giriyor. Dini bir ritüel olan bu bayramın Hıristiyan halklarına kutlu olmasını dilerim. 2013 yılı Newroz Bayramı’nda ortaya çıkan barış çağrılarından hemen sonra Paskalya’yı da kutlamak ayrıca önemli olmaktadır. Bu vesile ile Paskalya Bayramı’nın başta tüm Hıristiyan âlemine ve halklarımıza barış getirmesini diler, Hıristiyan halklarımızın Paskalya Bayramı’nı kutlarım” ifadelerine yer verdi.

Kategoriler

Güncel Gündem