Suriyeli Hıristiyanlar için kamp kuruluyor

Hükümet Suriye'den kaçan Süryaniler için. İlk olarak, Midyat'ta Mor Abraham Manastırı'nın bitişiğinde ve bir Hazine arazisinde iki ayrı kamp kurulacak.

 

Suriyeli Süryanilerin Türkiye’ye kaçışları devam ederken Ankara ayrı kamp kurulması için harekete geçti.  Hıristiyanlar için 10 bin kişi kapasiteli iki kamp kurulmasına karar verildi. Kamplardan ilki 4 bin kişilik Midyat'ta Mor Abraham Manastırı'nın bitişiğinde olacak. 6 bin kişilik diğer kamp yine Midyat'ta bulunan Hazine arazisinde inşa edilecek.

Sabah gazetesinin haberine göre, Dışişleri Bakanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından insani yardım planı hazırlanıyor. Suriye’den Hıristiyanların gelmesi ile birlikte Süryani cemaati devletten yardım etmesi gerektiğini belirtmişti.  

AFAD'ın bu kamplar için 10 milyon lira bütçe ayırdığı öğrenildi. Ayrıca kamplarda sadece Hıristiyanlar kalacak.

4 bin kişilik kamp, Midyat'ta bulunan Mor Abraham Manastırı'nın hemen bitişiğinde kurulacak. Hıristiyan ve Süryani vatandaşlar böylelikle hem kampta barınabilecek hem de dini, manevi ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

Yine Midyat'ta kurulacak ikinci kamp ise Manastırın 30-40 metre ilerisinde bulunduğu öğrenilen Hazine arazisinde oluşturulacak.

 

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

afad