ANCA Kerry’yi Ermeni Soykırımı’nı anma törenine davet etti

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi’nin (ANCA) başkanı Ken Hachikian, Dışişleri Bakanı John Kerry’yi, ABD Kongresi’nde düzenlenmesi planlanan Ermeni soykırımı anma törenine katılmaya davet etti.

Pan Armenian’ın haberine göre John Kerry, senatör olarak görev yaptığı dönemde söz konusu etkinliğe iştirak etmiş ve tören kapsamında bir konuşma yapmıştı.

Davet mektubunda, kıdemli idari yöneticilerin sık sık Ermeni soykırımı anma törenlerine katılım gösterdikleri fakat bu gelenekten geri çekilme yönünde bir duruma şahit olduklarını belirten Hachikian, John Kerry’yi Obama yönetimindeki iş arkadaşlarıyla birlikte 24 Nisan tarihinde ABD Kongresi’nde yapılacak Ermeni soykırımı anma törenine katılmaya davet etti.

Ayrıca John Kerry’ye hitaben bu yıl önceki dönemlerde yazılmış, Ermeni soykırımının ABD’de tanınmasına ilişkin önemli bir liderlik geçmişine sahip birinin ABD Dışişleri Bakanlığı’na önderlik etmesinden duydukları memnuniyeti dile getirilen bir önceki mektuba da atıfta bulunulan davet yazısında Kerry’den, Başkan Barack Obama’ya Ermeni soykırımının tanınması yönündeki “henüz yerine getirilmemiş sözünü” yerine getirmesi çağrısında bulunması da rica edildi.

Kategoriler

Güncel Diaspora