Gedikpaşa Kilisesi önünde havaya ateş açıldı

Gedikpaşa Surp Hovhannes Kilisesi önünde Pazar ayini devam ederken havaya ateş açıldı. Kilisede ayin için bulunan halk ve çevredekiler silah sesleri nedeniyle büyük panik yaşadı. Ataşehir ve Burgazada'daki kiliselere saldırıların birkaç gün sonrasında yaşanılan olay tedirginlik yarattı.

Gedikpaşa Surp Hovhannes Kilisesi önünde bugün (5 Mayıs Pazar), 20'li yaşlarda altı genç, havaya ateş açtı. Ayin sırasında havaya yedi el ateş eden gençler daha sonra sokaklara dağılarak kaçtı. Olayın ardından Gedikpaşa halkı tedirginlik yaşarken, kilise vakfı yöneticileri de karakola giderek altı kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Emniyet ekipleri, havaya ateş eden gençleri bulmak için çalışmalara başladı. Yaşanan bu olay başta ayin için kiliseye giden Ermeniler olmak üzere Gedikpaşa sakinlerinde büyük paniğe yol açtı.

Olaya tanık olan Sarkis Arık, yaşananları şöyle özetledi: 'Ayin sırasında dışarıda bulunan altı genç, havaya ateş açmaya başladı. Toplam yedi kez ateş edilmiş. Kilisenin tam önünde olduğu için hepimiz panik olduk. Karakola gidip suç duyurusunda bulunuldu. Polisler, failleri bulmak için çalışmalarına başladılar.'

Polis kamera kayıtlarını inceliyor

Olayı sosyal medya üzerinde ilk kez duyuran Garo Paylan ise polisin kamera kayıtlarına el koyduğunu kaydederken, saldırganın kimliğinin ve yalnız olup olmadığının belirlenmeye çalışıldığını bildirdi. Paylan, şöyle dedi: 

“Bir kişi saat 12.30 sularında kilisenin kapısına geliyor, yedi el kurusıkı tabancayla havaya ateş ediyor. Şu an eşkaller belirlenmeye çalışılıyor. Terörle mücadele ve güvenlik şube birlikte çalışıyor. Tek ya da başka kişi de olabilirmiş. Kapıda bizden kimse yokmuş. Bağırma veya slogan atma yok. İçerde bir panik oluyor. Kapıları kapatıp tedbir alıyorlar.” 

Saldırıdan sonra kiliseye çok sayıda polis sevk edildi. Çevredeki MOBESE kameralarını inceleyen ve görgü tanıklarının ifadelerini alan polis saldırganın eşkalini belirlemeye çalışıyor. İlk incelemede, olay yerinde bulunan yedi boş kovanın kurusıkı bir silaha ait olduğunun belirlendiği ifade ediliyor.