Twitter’dan ‘Acı var mı?’ sorusuna 2 yıl hapis istemi

Futbol yorumcusu Sinan Engin’e sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan hakaret ettiği iddia edilen Bursaspor taraftarı Serkan Keskin’e 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

SİNAN ENGİN

İddianamede, Serkan Keskin’in, “Sinan köpeğine selam söyle bi de unutmadan sor bakalım acı var mı acı?“ yazarak Sinan Engin’e hakaret ettiği öne sürüldü. Bursaspor aleyhine konuşan Sinan Engin’i kızdırmak için bu tweet’i attığını belirten Serkan Keskin, ifadesinde, “Maksadımı aşmış olabilirim. Müştekinin bu tweet’i hakaret olarak algıladığı için kendisinden özür diliyorum” dedi

Sinan Engin bir süre önce avukatı Esennur Ezgi aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, ‘sumilikovski’ adlı twitter kullanıcısı Serkan Keskin’in kendisine hakaret ettiğini belirterek suç duyurusunda bulundu. Sinan Engin’in avukatı, sosyal paylaşım sitesinde alenen paylaşılan bu iletinin müvekkilinin şeref, onur ve saygınlığını rencide ettiğini kaydetti.

‘Amacım kızdırmaktı’

Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında IP adresinden tespit edilen Serkan Keskin’in Bursa’da oturduğu anlaşıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazarak Serkan Keskin’in ifadesinin alınmasını istedi. Serkan Keskin ifadesinde, “Sinan Engin o günkü spor programında Bursaspor aleyhine yorumlar yapıyordu. Yaptığı yorumları şu an hatırlayamıyorum. Sinan Engin’in Beşiktaşlı olması benim de Bursasporlu olmam ve Bursaspor’la BJK arasında herkesçe bilinen çekişme nedeniyle müştekiyi kızdırmam amacı ile bu tweet’i attım.

Amacım hakaret etmek değildi. Maksadımı aşmış olabilirim. Ancak kesinlikle hakaret olarak atmadım. Müştekinin bu Tweet’i hakaret olarak algıladığı için kendisinden özür diliyorum. Uzlaşmayı kabul ediyorum” dedi.  Soruşturmayı tamamlayan savcılık, ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçundan Serkan Keskin hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

Kategoriler

Güncel Gündem