Ahmet Atakan Valiliğe göre çatıdan düştü

ODTÜ’de yapılmak istenilen yolu protesto için eylem yapan grupta bulunan Ahmet Atakan olaylar sırasında hayatını kaybetti.

Hatay’da, ODTÜ arazisinden geçecek yolda ağaç söküleceği gerekçesi ve ‘savaşa hayır’ yürüyüşü nedeniyle eylem yapan grupta bulunan Ahmet Atakan olaylar sırasında hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak Akdeniz Hastanesi’ne kaldırılan, oradan Antakya Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Atakan’ın kalbinin durduğu ve burada yapılan müdahaleyle yeniden hayata döndürüldüğü öğrenildi. Yeniden kalbi duran Atakan’ın hayatını kaybettiği bildirildi. CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Ahmet Atakan’ın yakın mesafeden gaz kapsülüyle vurularak öldüğünü söyledi. Hatay Valiliği ise Atakan’ın çatıdan düşerek yaşamını yitirdiğini iddia etti.

Olayın ardından Antakya Devlet Hastanesi önünde toplanan Atakan’ın yakınları sinir krizi geçirdi. Hastane önünde toplanan vatandaşlar, polise tepki gösterdi. Gruptakilerden bazılarının polise şişe atmasının ardından biber gazıyla müdahale edildi.

Müdahaleden sonra grup, yeniden toplanarak araçlarla Armutlu Mahallesi’ne geçti. Grup, Armutlu Mahallesi’nde eylemini sabaha dek sürdürdü.

Bu arada, Antakya Devlet Hastanesi’ne gelen CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, burada gazeteciler yaptığı açıklamada, “Ahmet Atakan kafasının sol kulak arkasına aldığı darbe sonucu iç kanama nedeniyle öldü. Hatay’da iki gencimizi kaybettik, failleri bulunmuyor” dedi.

Valilik: Çatıdan düştü

Hatay Valiliği, Ahmet Atakan’ın ölümüyle ilgili bir açıklama yaptı. Ahmet Atakan’ın düşerek yaralandığı ve daha sonra hastanede hayatını kaybettiği iddia edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

09 Eylül 2013 Pazartesi günü ilimiz Merkez’e bağlı Armutlu Mahallesi Gündüz Caddesi üzerinde toplanarak, Gezi Parkı eylemleri ve Tuzlu Çayır’da yaşananları protesto etmek için Gündüz Caddesi’ni trafiğe kapatan grubun kanunsuz yürüyüşe geçmesi üzerine, gruba dağılmaları, aksi takdirde müdahale edileceği ikaz edilmiştir.

Ancak, yapılan tüm ikaz tekrarlarına rağmen grubun yürümekte ısrar etmesi ve grup içerisinden güvenlik birimlerine sapanla bilye ve taş atılması üzerine gruba, tazyikli su ve gaz ile orantılı müdahalede bulunulmuş ve dağılmaları sağlanmıştır.

Ara sokaklara kaçan şahısların bir süre sonra cadde üzerinde tekrar toplanarak yola barikat kurmaları, barikatı ateşe vererek barikat gerisinden ve çatılardan havai fişek, taş ve bilye atarak mahalle sakinlerine zarar vermeleri üzerine gruba tekrar müdahalede bulunularak dağılmaları sağlanmıştır.

10 Eylül 2013 Salı günü saat 00.57 sıralarında Gündüz Caddesi üzerinde devriye gezen güvenlik biriminden 1 kişinin binadan yola düştüğü anonsu yapılması üzerine derhal 112 Acil Servis ile görüşülerek bir Ambulans gönderilmiştir.

Ancak olay yerinde bulunan şahıslar yaralıyı kendi imkânları ile hastaneye götürmek istemiş, sonrasında yaralı olarak Antakya Devlet Hastanesi’ne getirilen Ahmet Atakan isimli vatandaşımız, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir.

Konu adli makamlara intikal ettirilmiş olup, çok yönlü olarak araştırılmaktadır. Elde edilen ilk verilere ve bilgilere yüksek bir yerden düşmüş olabileceği değerlendirilmektedir. Hiç kuşkusuz gerçek ölüm nedeni yapılacak otopsi çalışmaları sonucunda ortaya çıkacaktır. Merhuma Allahtan rahmet, değerli ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dileriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Kategoriler

Güncel Gündem