‘Sarıgül’ün politikalarını devam ettireceğim’

CHP’nin Şişli belediye başkan adayı Hayri İnönü, Mustafa Sarıgül’ün başkan olduğu 1999’dan bu yana Şişli’deki belediyecilik hizmetlerini yakından takip ettiğini söylüyor. Eğitim, kültür ve sanat alanlarında duyarlı olduğunu vurgulayan Hayri İnönü, projelerini anlattı.

EMRE ERTANİ
emreertani@agos.com.tr

Gençlere dönük spor ve diğer aktivitelere yardımcı olmak istiyorum. Şişli’yi kültür, sanat ve finans merkezi haline getirmek için çalışacağım.

  • Sarıgül, Şişli’de bir marka haline geldi. Aday olurken bu açıdan tereddüt ettiniz mi?

Beş yıldan beri Şişli belediye meclis üyesi olarak hizmet ediyorum. Sarıgül’ün bir marka olduğuna ben de katılıyorum. Bunun yanında her belediye başkanı, kendi bilgi ve yetenekleriyle hizmet sunmaya çalışır. Ben de Şişli halkına en iyi hizmeti sunmak için çalışacağım. Benim görsel sanatlara çok merakım vardır, resim ve heykel çok severim. Sarıgül’ün yaptığı sosyal belediyeciliğe devam etmek istiyorum. Kilise, cami, cemevi ve sinagoglara yakınlığım aynıdır. Hiç ayrım yapmam, tüm insanlar eşittir. İnsanın ırkı, dili, dini vs. ailesinden gelir. Bunları kişiler seçmiyor, doğuştan gelen özellikler. Bir kişinin bu özelliklerinden dolayı tenkit edilmesi kabul edilemez. İnsanlar kendi bazı tercihlerinden ötürü tenkit edilebilir, politik görüşü, işi, hayattaki başarısı vs… Sarıgül gibi hiçbir ayrımcılık yapmadan belediyecilik yapacağım. Sarıgül’ün ortaya koyduğu politikaları devam ettireceğim.

  • Sizin projeleriniz neler?

Çevreye ve yeşile çok önem veriyorum. Özellikle kültürel proje ve etkinlikleri desteklemek istiyorum. Eğitime yönelik projeler, ayrıca eğitime dönük ekipman ve mekânların yeterli ve kaliteli olmasını sağlamak istiyorum. Komşuluk ilişkilerini önemsiyorum. Hem Türkçe hem de yabancı dil öğrenimi için gerekli altyapıyı oluşturmak istiyorum. Gençlere dönük spor ve diğer aktivitelere yardımcı olmak istiyorum. Şişli’yi kültür, sanat ve finans merkezi haline getirmek için çalışacağım.  

Bir kişinin evinin rant için yıkılmasına izin vermem. Bir kişiyi 100 metrekarelik evinden çıkartıp 50 metrekarelik şehir dışında bir ev verilmesini doğru bulmuyorum.

  • Kentsel dönüşüm konusunda ne düşünüyorsunuz?

Ben bir kişinin evinin rant için yıkılmasına izin vermem. Bir kişiyi 100 metrekarelik evinden çıkartıp 50 metrekarelik şehir dışında bir ev verilmesini doğru bulmuyorum. Bu tarz şeyler beni üzüyor, insanların mülkünü rızası olmadan alamazsınız elinden. Mülkiyet hakkı kutsaldır, rant için dönüşüm olmayacak Şişli’de.

  • Şişli’de Mustafa Sarıgül gibi marka olma iddianız var mı?

Ben Sarıgül, değilim, herkesin kendi özellikleri var. Ben Sarıgül’den çok farklı bir insanım, yapı olarak birbirimize hiç benzemeyiz. Ama birbirimizi çok severiz tabii. Sarıgül’ün siyasi görüşlerini çok beğeniyorum. Hayatta yapılacak çok iş var, belediye başkanlığı bir görevdir, bu görevi halkımızın yararı için layıkıyla yerine getirmek lazım.

  • Seçim tahmininiz ne?

Şişli sosyal demokrat insanların yoğun olarak yaşadığı bir ilçe. Ben hiçbir ayrım yapmadan bütün Şişli halkına bu dönem hizmet etmek istiyorum. Şişli halkının teveccühüne layık olmak benim en büyük arzumdur.


Hayri İnönü kimdir?

4 Mayıs 1954’de II. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün ilk torunu olarak İstanbul’da doğdu. Annesi ve babası Engin ve Ömer İnönü’dür. 1972’de Alman Lisesi’ni, 1977’de Almanya’da Mannheim Üniversitesi’ni yüksek işletme uzmanı olarak bitirdi. 1985’te Harvard Üniversitesi (ABD) Yatırım Değerlendirmesi ve Yönetimi Sertifika Programını tamamladı. 2009 yerel seçimlerinde kontenjan adayı olarak Şişli Belediye Meclisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliklerine seçilen Hayri İnönü, İnönü Vakfı ile Sevinç-Erdal İnönü Vakfı’nın kurucu üyesidir.

Kategoriler

Güncel Türkiye