Agos’un Azerbaycanlı muhabirine saldırı

Agos'un Azerbaycanlı muhabiri Arzu Geybullayeva, ülkesinde bir internet sitesine verdiği röportaj sonrasında sosyal medyada âdeta bir linç kampanyasıyla karşı karşıya kaldı.

 

FATİH GÖKHAN DİLER
fgdiler@agos.com.tr

Agos'un Azerbaycanlı muhabiri Arzu Geybullayeva, ülkesinde bir internet sitesine verdiği röportaj sonrasında sosyal medyada âdeta bir linç kampanyasıyla karşı karşıya kaldı. Modern.az sitesinin röportajı sunuş şekli ve röportajı yapan muhabirin Agos'la ilgili yönelttiği sorular, bir yandan Agos hakkında 'düşman' gazete şeklinde olumsuz bir imaj çizerken, Geybullayeva’yı da ülkesinde hedef haline getirdi.

Modern.az sitesi, Geybullayeva'yla yaptığı röportajı şu sözlerle sundu: “Bir milletin topraklarını işgal eden, soydaşlarını yurtlarından göç etmeye mecbur kılan düşmanla aynı çatı altında istemeden yüz yüze göz göze gelmek, ilk bakışta mümkün mü? Türkiye'de yayınlanan Ermeni gazetesi 'Agos'un Azerbaycanlı muhabiri Arzu Geybullayeva Modern.az sitesine açıklamasında işte bu ve diğer ilginç sorulara cevap veriyor.”

Geybullayeva, röportajda Azerbaycan ve Ermenistan sivil toplumları arasındaki ilişkileri geliştirmek için yaptığı faaliyetleri anlatmasına rağmen, metinde öne çıkarılan unsur, onun Agos için haber yapması oldu. Muhabirin yönelttiği sorulardan bazıları şu şekildeydi: “Bir zamanlar Hrant Dink'in genel yayın yönetmeni olduğu Agos gazetesinin bir Ermeni gazetesi olduğu sır değil. Orada çalışan bir Azeri olarak sizle ilişkileri nasıl?”; “Azeri olduğunuz için Agos, yazılarınıza sansür uyguladı mı?”; “Agos'takilerin size bakışları nasıl? Size agresif davranıyorlar mı?”; “Agos'ta çalıştığınız için sizi kınıyorlar mı?”Arzu, röportajdan sonra sosyal medyada sert tepkilerle karşılaştı: “Kimileri bunu para için, kimileriyse hain olduğum için yaptığımı söylüyor. Akla gelmez küfürler kullanıyorlar. Üzücü olansa, bu yorum yazan insanların herkesin onlar gibi düşünmek, davranmak zorunda olduğunu düşünmeleri. Ne yazık ki Azerbaycan'da çoğu vatandaş nefret hissiyle dolu ve farklılığa tahammül yok.”

Kategoriler

Güncel Gündem