Adalar’ın sağlık sorununa geçici çözüm

İl Sağlık Müdürlüğü, Kınalı ve Burgaz Adalarına iki yeni ‘112 Acil Yardım İstasyonu’ açtı. Bu kapsamda, iki adada yeni ambulanslar hizmet verecek. Ayrıca Heybeli Ada ve Büyük Ada’da bulunan ambulanslar da yenilendi. Adalar Belediyesi, ilçede hizmet verecek yeni hastane için ise önümüzdeki yılı işaret etti.

MİRAN MANUKYAN
miran.manukyan@gmail.com

Adalar’da yaşanan sağlık sorunlarına çözüm için adımlar atılmaya başlandı. İl Sağlık Müdürlüğü, Kınalı ve Burgaz Adalarına iki yeni ‘112 Acil Yardım İstasyonu’ açtı. Bu kapsamda, iki adada yeni ambulanslar hizmet verecek. Ayrıca Heybeli Ada ve Büyük Ada’da bulunan ambulanslar da yenilendi. Adalar Belediyesi, ilçede hizmet verecek yeni hastane için ise önümüzdeki yılı işaret etti.

İl Sağlık Müdürlüğü, 16 Haziran Pazartesi günü Kınalı ve Burgaz adalarındaki yeni acil yardım istasyonlarının açılışını yaptı. Açılışa Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, Eski Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, Maltepe Kaymakamı Mustafa Tatsız, Ak Parti İlçe Başkanı Erdoğan Yılmaz, Ak Parti Adalar İlçe Başkan Yardımcısı Coşkun Özden, Adalar Platformu Başkanı ve Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi Nurhan Çetinkaya, Dz. Kur. Alb. Murat Şirza, İlçe Sağlık Müdürü Güliz Ülkü, Türk Kızılayı İlçe Genel Sekreteri İnci İşbular, Anadolu Yakası 112 Başhekimi Aytekin Ceran ve siyasi partilerin meclis üyeleri katıldı.

Dört ay hizmet verecek

Adalar Belediyesi ve Adalar Platformu’nun çalışmalarıyla kurulan acil yardım istasyonları sadece nüfus yoğunluğun arttığı yaz aylarında hizmet verecek. İstasyonların kalıcı olması için Adalar Platformu görüşmelerini sürdürüyor. Adalar Platformu Başkanı Nurhan Çetinkaya, önümüzdeki günlerde istasyonların yıl boyu hizmet vermesi için Sağlık Bakanlığı’yla görüşme yapacak.

Büyük Ada'daki hastane yeni yerine taşınacak

Açılışta konuşan Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, Büyükada’daki hastane yapımı konusundaki çalışmaların başladığını söyledi. Aytaç, Büyükada’da inşa edilecek yeni hastaneyle ilgili şunları söyledi: “Büyük Ada’daki yeni arazinin hafriyat çalışmaları başladı. Göreve geldiğimizde ihaleyi alan müteahhit, belediyeden yardım istedi ve biz de elimizden gelen yardımı yapacağımızı söyledik.”

İnşaat yasağının hastane için geçerli olmayacağını belirten Aytaç, restore edilecek hastanenin yaklaşık bir yıl içinde hizmete gireceğini kaydetti.

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

Sağlık