Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği'nden balıkçılara uyarı

İstanbul Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği, 18 Ağustos’ta Kumburgaz’dan denize açılan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan beş gençten Serdar Demir’in cansız bedenine ulaşılması nedeniyle bir açıklama yayımladı. Birlik, Marmara Denizi’ne çıkan tüm balıkçıları arama faaliyetlerine katkı vermeye çağırıyor.

Kumburgaz'dan deniz bisikletiyle açıldıktan sonra haber alınamayan 5 gençten Serdar Demir’in cansız bedeni, geçtiğimiz gün Marmara Adası sahilinde bulunmuştu.

Diğer dört gencin bulunması için arama faaliyetleri devam ederken İstanbul Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği bir açıklama yayımladı. Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Kartal imzasıyla yayımlanan metinde “Tüm balıkçı arkadaşlarımızı ve denize çıkan diğer amatör arkadaşları bazı hususlar konusunda dikkatli olmaya, olası bir ihbar durumunda Sahil Güvenlik ve AFAD’la iletişime geçmeye” çağırdı.

Arama kurtarma çalışmaları sırasında balıkçıların dikkat etmesi gereken hususlar ise şöyle:

- Seyir esnasında kuş hareketlerini gözetlemek: Kuşlar denizde yüzen her türlü nesne üzerinde alçaktan uçar ve etrafında dönerler.  Böyle bir durumla karşılaştığımızda söz konusu noktaya giderek nesneyi kontrol etmek.

- Seyir ve avcılık faaliyetleri esnasında deniz yüzeyini sürekli kontrol etmek, deniz yüzeyinde gözümüze ilişen her türlü nesneyi kontrol etmek.

Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği, deniz yüzeyinde olağandışı bir durumla karşılaşıldığında, bilginin kesinliği göz önünde bulundurulup şu numaraların aranması gerektiğini belirtti:

Sahil Güvenlik :  158
AFAD                 : 122

Kumburgaz sahilinden altı gün önce öğle vakti kiraladıkları deniz bisikletiyle açılan beş gençten Mikail Çelik, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi'yi arama çalışmaları devam ediyor. (GK)

Kategoriler

Güncel Gündem