Sarkisyan'dan Ürdün'e ilk resmi ziyaret

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Ürdün’e ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi. Ürdün Kralı Abdullah’la yapılan ikili görüşmede vize muafiyeti, nükleer enerjinin barışçıl kullanımı, ekonomik işbirliği, turizm, tarım, sağlık ve tıp alanlarında ortak anlaşmalar imzalandı.

İki günlük resmi ziyaret kapsamında Sarkisyan ve Kral Abdullah başkent Amman'daki El-Hüseyniye Sarayı'nda bir araya geldi.

Görüşmenin ardından yapılan yazılı açıklamaya göre, iki ülke arasındaki dostluk ilişkisinden övgüyle söz eden Abdullah, ikili ilişkilere olumlu yansıması olacak Aziz Garabet Kilisesi'nin cuma günü yapılacak açılışını görüştüklerini ifade etti.

Sarkisyan da 'Ermeni ve Arap halkları arasındaki ilişkilerin tarihi bir geçmişi var. Bizim için yakın dostlar olan Araplar'la övünç duyuyoruz' ifadelerini kullandı.

Bağımsız Filistin devleti kurulması, iki devletli çözüme dayanarak Ortadoğu'da adil ve kapsamlı barışın sağlanması gibi konuların da ele alındığı görüşmede, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallere dikkat çekildi.

Görüşmede iki ülke arasında vize muafiyeti, nükleer enerjinin barışçıl kullanımı, ekonomik işbirliği, turizm, tarım, sağlık ve tıp alanlarında ortak anlaşmalar imzalandı. Anlaşmalar ayrıca Amman ile Erivan'ın kardeş şehir olmasını da kapsıyor.(AA)

Kategoriler

Güncel Dünya Ermenistan