Kıbrıs Temsilciler Meclisi Başkanı Ermenistan'a gidiyor

Kıbrıs Temsilciler Meclisi Başkanı Yiannakis L. Omirou ve beraberindeki parlamento heyeti iki günlük bir ziyaret için Ermenistan’a gidiyor. Siyasilerle yapılacak görüşmelerin yanı sıra Omirou, Dünya Ermenileri Gatoğigosu II. Karekin’le de görüşecek.

Ziyaret sırasında Parlamento Başkanı Omirou ve beraberindeki heyet Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Başbakan Hovik Abrahamyan tarafından kabul edilecek; Ulusal Meclis Başkanı Galust Sahakyan, Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan, Ermenistan Ulusal Meclisi ve Temsilciler Meclisi arasındaki Parlamentolar Arası İşbirliği Komitesi üyeleriyle ayrı ayrı görüşmelerde bulunacak.

Omirou ve beraberindeki heyet siyasi temaslarından başka Dünya Ermenileri Gatoğigosu II. Karekin’le Echmiadzin'deki Patrikhane'de bir görüşme yapacaklar.

Temsilciler Meclisi Başkanı Yiannakis Omirou, Ermenistan Ulusal Meclisi genel kuruluna da hitap edecek ve Ermenistan Ulusal Meclisi Başkanı Sahakyan'la birlikte ortak bir basın toplantısı düzenleyecekler.

Basın toplantısından sonra Omirou'nun onuruna resmi bir akşam yemeği verilecek.

Temsilciler Meclisi Başkanı Omirou ve Meclis heyeti, Ermeni Soykırım Anıtına çelenk koyacak, diğer tarihi ve kültürel yerleri de ziyaret edecek.

Yiannakis Omirou ve beraberindeki Meclis heyeti 21 Kasım Cuma günü adaya dönecek.

Kategoriler

Güncel Ermenistan