Star ve Akşam Medya'da tasfiye

Star Medya Grubu, Kanal 24 ve TurkMedya Grubu olarak Akşam ve Güneş gazetelerini elinde bulunduran hükümete yakın iş insanı Ethem Sancak, Star Medya Yayıncılık Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ve Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan’ın görevine son verdi.

24 Kasım’da yeniden yapılandırmaya gittiklerini açıklayan Sancak, üç gazete yetkilisini, “büyüyen, iddiası artan ve daha hızlı yol almak zorunda olan Türkiye’nin bu iddialı duruşuna ve hızına uyum sağlamak” açısından daha fazla uygun görmedi.

‘Daha büyük hedefler’

Star Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak, yaptığı yazılı açıklamada, alınan karara olan ihtiyacı, “Star Medya Grubu’nun tüm yayın organlarıyla daha etkili ve ticari anlamda da daha büyük hedefleri önüne koyan bir yeniden yapılanma sürecine hazırlanıyor olması yapısal bazı dönüşüm hamlelerini de beraberinde getirmektedir” ifadesiyle açıkladı.

Star Medya Grubu’nun yeni organizasyon şemasında Medya Grup Başkanı pozisyonunun artık devam ettirilmeyeceğini açıklayan Sancak, Mustafa Karaalioğlu ve Yusuf Ziya Cömert’e bugüne kadar yaptıkları katkılar için teşekkür etti. Star gazetesi yeni genel yayın yönetmeni daha sonra belli olacak.

Hakan Albayrak istifa etti 

Karaalioğlu, Cömert ve Ocaktan'ı görevden alınması sonrası Star grubunda istifaların olacağı söyleniyor. Gazetenin yazarlarından Hakan Albayrak, karara tepki olarak istifa etti. Albayrak, Timetürk'e yaptığı açıklamada görevden almalara duyduğu tepkiler üzerine yazılarına son verdiğini belirtti.

Kategoriler

Güncel Basın