Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü sessizce kapatılıyor mu?

Trakya Üniversitesi’nde iki yıl önce açılan Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde, sözleşmeleri yenilenmediği için öğretim üyeleri gitmek zorunda kaldı. Eylül ayından bu yana derslerin boş geçtiği 15 öğrencili bölümle ilgili olarak Edebiyat Fakültesi Dekanı, öğrencilerin başka bölümlere aktarılacağını söyledi. Seneye de yeni öğrenci alınmayacak.

Trakya Üniversitesi Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümünde, öğretim üyesi sıkıntısı nedeniyle eğitim verilemiyor.

 2 senedir yurtdışından gelen öğretim üyelerinin ders verdiği bölümde, yeni dönem itibariyle hiçbir ders yapılmadı. 

 ‘Yeterli sayıda hoca bulamadık’ 

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Duymaz, “yabancı uyruklu öğretim üyeleriyle sözleşmeli olarak çalıştıklarını ve sözleşmeyi bu sene yenileyemediklerini” söyledi. Duymaz, şöyle konuştu:

"Ermeni Bölümüne gelen hocalarımız geçen yıl sözleşmelerini uzatmayı istemedi, anlaşamadık. Dolayısıyla onlar bölümlerinden ayrıldılar. Bunun üzerine biz Ermeni Dili ve Edebiyatı bölümünü devam ettirmek için hoca arayışına başladık. Tüm imkanları kullandık. Sorunun çözümü için İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile iletişime geçtik. Bize bazı isimler verdiler ancak programımızı yürütecek kadar hoca bulamadık."

Öğrenciler başka bölümlere kaydırılacak 

Prof. Dr. Duymaz, Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümünde okuyan yaklaşık 15 öğrenciyi başka bir bölüme kaydırmak istediklerini söyledi. Bu durumu öğrencilere de anlattıklarını ve öğrencilerin kabul ettiğini aktaran Duymaz, şöyle devam etti:

"Kendilerinden hangi dilleri, bölümleri tercih ettiklerine dair dilekçe aldık. Fakültenin yönetim kurulu, öğrencilerin istekleri doğrultusunda ilgili bölümlere kaydırmayı uygun gördü. Senato oylamasında da oy çokluğuyla onaylandı. Şu anda senato kararımız Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında. Büyük ihtimalle olumlu görüş bekliyoruz çünkü başka bir yolla aşamıyoruz bu sıkıntıyı. Dolayısıyla bu konu öğrencilerimizin de rızasına uygun olarak olumlu yönde çözülecek gibi görünüyor. Büyük bir ihtimalle dönem kaybı ile mezun olabilecekler.” 

Duymaz, öğrencisiz bırakılacak bölümü kapatmayı düşünmediklerini savundu. 

Kategoriler

Güncel Türkiye


Yazar Hakkında