Caferağa Mahalle Evi polis eşliğinde boşaltılıyor

Kadıköy'deki Caferağa Mahalle Evi'ne sabah saatlerinde gelen polis, sokağı yaya ve araçlara kapattıktan sonra binayı boşaltmaya başladı. Mahalle sakinlerinin bekleyişi sürerken, saat 19.30’da mahalle evinin önüne destek çağrısı yapıldı.

Kadıköy Caferağa Mahallesi Hacı Şükrü Sokağı'nda bulunan ve sanat merkezi olarak kullanılan Mahalle Evi'nin boşaltılması için sabah saatlerinde Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bölgeye geldi. Polis ekipleri, sokağı araç ve yaya trafiğine kapattı. Sokak başına da güvenlik önlemi olarak çevik kuvvet polisi yerleştirildi. Binadaki eşyalar özel nakliye araçlarına yüklendiği sırada mahalleli de protesto gösterisinde bulundu. Vatandaşlar, müzik çalarak ve “Gönlümüzün sarayı mahalle evi" ve “Saraya karşı mahalle evi" şeklinde slogan attı. Grubun bekleyişi ve protestoları devam ediyor.

Caferağa Dayanışması’ndan Melis Özbakır, binanın Milli Emlak’a ait hazine mülkü olduğunu, ilk tebligatın geçen şubat ayında hazırlandığını ifade etti; “İlk tebligatta ecrimisil işlemlerinin yapılması gerektiği yazıyordu. Yani bizden kira ödememizi bekliyorlardı. Fakat burası devlete ait, toplumun mülkü. Kaldı ki Mahalle Evi'ni sanat merkezi olarak kullanıyoruz, burada kalan hiç kimse yok.” Gönderildiği söylenen ikinci tebligat ise henüz yazılı olarak Caferağa Dayanışması üyelerine ulaşmadı.  

Yaklaşık 60 kişilik çevik kuvvet ekibi eşliğinde bina boşaltılırken mahalleli durumu sokakta protesto etti. Boşaltılan binanın kapısına ise resmi olarak ‘mühürlenmiştir’ belgesi asılmadı. 

Caferağa Dayanışması, bu akşam (9 Aralık) saat 19.30’a mahalle evinin önüne çağrı yaptı.

Kategoriler

Güncel Yaşam


Yazar Hakkında