ASKER HAKLARI

GÜNCEL Çavuşların AİHM zaferi

AİHM, TSK’da oda hapsi kararının emir komuta zinciri kapsamında, adli bir makam tarafından veya bu makamın kontrolü olmaksızın verilemeyeceğine hükmetti. Üstlerinin emirlerine itaat etmedikleri gerekçesiyle oda hapsine maruz bırakılan dört astsubay, AİHM'de açtıkları davayı kazanmış oldu. Mahkeme, Türk hükümetinin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin askeri disiplin prosedürüne uygulanamayacağı tezini reddetti.
GÜNCEL Sırrı Sakık astsubay ve uzman çavuşların özlük hakları için soru önergesi verdi

BDP milletvekili Sırrı Sakık, sosyal medya üzerinden astsubaylar ve uzman çavuşların özlük hakları ile ilgili araştırma önergesi verdiğini duyurdu. Söz konusu personelin özlük hakları sorunlarının 'tespiti ve çözümü için bir meclis araştırmasının açılması' çağrısında bulunan Sakık, karşılaştığı yoğun tepki üzerine Twitter üzerinden açıklama yaptı.
GÜNCEL Komutan ihmaliyle intihar AİHM'e gidiyor

Diyarbakır’da askerlik görevini sürdürürken intihar eden Özgür Taylan Taş’ın ailesi ölümünden komutanlarını sorumlu tutarak AİHM’ye başvurdu. Arkadaşları: “Sürekli olarak askerlikten sıkıldığını söylüyordu. Paspası kapının arkasında unuttuğu için birlik komutanı tarafından tokatlandı.' Aile oğullarının tokadı gurur meselesi yaptığını belirtiyor.