KOCAELİ

GÜNCEL Alo Fatih! Sedef bebek ölmüş

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın tepkisini çektiği gerekçesiyle Habertürk’ten 3 gazetecinin kovulmasına sebep olan ‘Bu mu sağlıkta çağ atladığını iddia eden Türkiye’ başlıklı habere konu olan Sedef Sahra Çoban’ın haberden 19 gün sonra hayatını kaybettiği ortaya çıktı.
GÜNCEL İzmit’te Protestan Pastöre suikast engellendi

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, önemli bir operasyona imza attı. İzmit Protestan Kilisesi görevlisine suikast hazırlığı içinde oldukları iddia edilen üç şehirde toplam 13 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
GÜNCEL Hollanda’nın ‘Serçe’si Türkiye’yi geziyor

'İstanbullu Rum bir anne ve Karadenizli Rum bir babadan dünyaya gelen Erol Serçe, İstanbul’da doğup büyür. Uzun yıllar İzmir’de balıkçılık yapar. Türkiye’nin değişik yerlerinde, kendi deyimiyle, onu sürükleyen “ekmek teknesi”nin peşinden gitmiştir. Nihayetinde, her şeyini kaybetmiş, yersiz, yurtsuz, kimsesiz, meteliksiz hasta ve yaşlı bir balıkçı olarak, Karaburun’un Yeni Liman köyünde karaya vurmuştur.'
GÜNCEL 'Çanakkale'de Ermeniler de savaştı'

Tarihçi-yazar Volkan Şenel, Milli Savunma Bakanlığı arşivlerinden Kocaeli'den Çanakkale Savaşı'na katılan Osmanlı Ermenilerinden 3 vatandaşın kimlik bilgisine ulaştığını söyledi. Şenel, savaşta hayatını kaybeden 3 gönüllü Ermeni vatandaşla ilgili bilgileri paylaştı.