Hollanda’nın ‘Serçe’si Türkiye’yi geziyor

'İstanbullu Rum bir anne ve Karadenizli Rum bir babadan dünyaya gelen Erol Serçe, İstanbul’da doğup büyür. Uzun yıllar İzmir’de balıkçılık yapar. Türkiye’nin değişik yerlerinde, kendi deyimiyle, onu sürükleyen “ekmek teknesi”nin peşinden gitmiştir. Nihayetinde, her şeyini kaybetmiş, yersiz, yurtsuz, kimsesiz, meteliksiz hasta ve yaşlı bir balıkçı olarak, Karaburun’un Yeni Liman köyünde karaya vurmuştur.'

Hollanda ile Türkiye arasındaki ilişkilerinin 400. yılı etkinlikleri çerçevesinde Kocaeli ve Şişli, Amsterdam ile kardeş şehir seçildiler. Bu kapsamda Türkiye’ye gelen Theatre Rast’ın yeni oyunu ‘Serçe’ izleyiciyle buluşuyor. Kocaeli, Gebze, Şişli, Karaburun ve Konak belediyeleri tarafından desteklenen oyun, Erol Serçe ile yapılan röpotajların yanı sıra, oyuncularla birlikte yapılacak doğaçlamalarla süsleniyor. Prömiyerini 26 Mayıs Cumartesi günü Kocaeli Şehir Tiyatroları’nda yapan ‘Serçe’, daha sonra Gebze, İstanbul, İzmir ve son olarak Erol Serçe’nin son limanı Karaburun’da sahnelenecek.

Şaban Ol’un yazıp yönettiği oyunda Murat Toker, Ergun Şimşek, Sinan Cihangir rol alıyor.

İstanbullu Rum bir anne ve Karadenizli Rum bir babadan dünyaya gelen Erol Serçe, İstanbul’da doğup büyür. Uzun yıllar İzmir’de balıkçılık yapar. Türkiye’nin değişik yerlerinde, kendi deyimiyle, onu sürükleyen “ekmek teknesi”nin peşinden gitmiştir. Nihayetinde, her şeyini kaybetmiş, yersiz, yurtsuz, kimsesiz, meteliksiz hasta ve yaşlı bir balıkçı olarak, Karaburun’un Yeni Liman köyünde karaya vurmuştur.

‘Serçe’, 31 Mayıs Perşembe ve 1 Haziran Cuma günü Şişli Black Out Sahnesi’nde izlenebilecek. 

Kategoriler

Güncel Türkiye