SÜLEYMAN DEMİREL

GÜNCEL

Şebnem İşigüzel, Süleyman Demirel'in ardından yazdı: Çok günahı vardı. Çok hatası. Memleket yönetmek bahaneydi belki de… Mühim olan siyaset yapmaktı. Süleyman Demirel de öyle yaptı: Baskıcı, hoşnutsuz, sevimsiz, evlerden ırak bir kocayı ustalıkla idare eden bir kadın gibi olup devleti başımızdan eksik etmedi.
GÜNCEL Süleyman Demirel hayatını kaybetti

Türkiye'nin 9. cumhurbaşkanı Süleyman Demirel vefat etti. Demirel, tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesi'nde saat 02.05'te solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.
GÜNCEL Ermenistan parti liderleri ve Dişişleri Bakanı'nın gizli görüşmesi MİT arşivinde

Kafkasya uzmanı Thomas de Waal'in yeni yayımlanan “Büyük Felaket: Soykırımın Gölgesinde Türkler ve Ermeniler” kitabıyla tarihi bir toplantının detayları ilk defa ortaya çıktı. Dışişleri Bakanı Sabri Çağlayangil 1977 yılında Ermenistan Taşnak Partisi lideri Shavarsh Toriguian, Hınçak Partisi lideri Avedis Demirjian ve Ramgavar Partisi lideri Parounag Tovmassian 'la gizli bir görüşme yaptı. Dönemin Başbakanı Demirel'in toplantıdan haberi vardı.
GÜNCEL İki yaralı demokrasi, iki lider

Türkiye’de merkez sağ partiler ve merkez sağ ile TSK arasındaki ilişkiler hakkındaki çalışmalarıyla tanınan siyaset bilimci Prof. Ümit Cizre, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılaştıran bir yazı kaleme aldı. Cizre, iki lideri karşılaştırırken Türkiye’nin son 50 yıllık siyasi tarihinin kırılma anlarına da ışık tutuyor.
GÜNCEL Merve Kavakçı, 13 yıl sonra TBMM'de

1999 yılında Fazilet Partisi'nden milletvekili seçilen ancak göreve başlamadan milletvekilliği düşürülen Merve Kavakçı, 13 yıl sonra Meclis’e girdi. TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’nda görüşlerine başvurulan Kavakçı, “İlk defa sade vatandaş olarak muhatap bulduğum için memnuniyet verici oldu. Benim 28 Şubat’ım devam ediyor” dedi.
GÜNCEL Darbe komisyonu medyaya 28 Şubat'ı soracak

Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, aralarında iş dünyası, medya, üniversite öğretim üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 300 ismi dinlemek için davetiye gönderdiklerini söyledi. Baş, komsiyonda görüşü alınanlarda 'pişmanlık görüyor musunuz' sorusuna, 'Herkes yaptığından çok emin. Hiçbir şekilde bu darbe değildi diyorlar' diye yanıt verdi. Komisyon Başkanı ayrıca, Yaşar Büyükanıt'ın da dinleneceğini belirtti.
GÜNCEL Darbeleri Araştırma Komisyonu Demirel'i dinleyecek

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, bugün evinde ziyaret edeceği eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e sorulacak soruları kısıtlı tutma kararı aldı. BDPli Sırrı Süreyya Önder, 'Her soruyu sormalıyız. Ben her şeyi sorarım. Yanlış bir şeyi söylerse de bu böyle değil, yalan söylüyorsun derim' diye itiraz ederken MHPli Özcan Yeniçeri ise, 'yargılama sorgulama değil algılamaya gidiyoruz' diye konuştu.
GÜNCEL Bülent Orakoğlu: ''Anlattığı sabah Mumcu'ya suikast oluyor''

Ergenekon davasının dünkü duruşmasında tanık olarak dinlenen dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, '28 Şubat darbesinin belgesini' Demirel'e gönderdiğini söyledi ve “Darbeyi engellemesi gerekirken Karadayı’ya yolladı” dedi. Orakoğlu, Uğur Mumcu ve Gaffar Okan suikastlerinde 'derin yapı' ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi.
GÜNCEL 12 Eylül komisyonu kimleri dinleyecek

12 Eylül darbesini araştıran TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Alt Komisyon Başkanı Naci Bostancı, Süleyman Demirel, Kenan Evren, Deniz Baykal, Semra Özal gibi isimlerin dinlenebileceği bildirdi. Bostancı, mahkeme başkanlarına, davaları görürken baskı görüp görmediklerini soracaklarını belirtti.