BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI

GÜNCEL Hukukçular İstanbul Barosu'nun başörtüsü yasağını protesto ettiler

Beyoğlu’nda Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, başörtülü avukatlara yönelik gerçekleştirdiği yasakçı uygulamaları nedeniyle İstanbul Barosu’nu protesto etti. Hukukçular, yasal herhangi bir dayanağı olmayan yasağın, yaklaşan seçimler nedeniyle Baro yönetimi tarafından genişletildiğini aktardı. Basın açıklamasında, başörtülü avukatlara derhal soruşturmalar başlatılıp, cezalar verildiğini belirtildi.
GÜNCEL Orduevlerindeki başörtüsü yasağı kaldırıldı

Orduevleri, askeri gazinolar ve sosyal tesisler yönetmeliğinde yapılan değişiklikle birlikte artık, ordu evlerinde başörtüsü yasak değil. Eski yönetmelikte yer alan, 'Sakallı, cüppeli, sarıklı, takkeli, türbanlı vb. gibi çağdaş olmayan kıyafetlerle gelenler'in orduevine alınmayacağı yönündeki madde kaldırıldı.
GÜNCEL Meclis ve kamuda başörtüsü serbestisi istendi

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bünyesindeki, “Toplumsal Cinsiyet Açısından Anayasa” Alt Komisyonu raporunda, TBMM ve kamuda başörtüsü serbestisi istendi. Kadının seçilme hakkının önündeki yasal olmayan engellere dikkat çekilen raporda, 'seçilme hakkının kadın ve erkeğe eşit olarak tanındığı' yeni bir düzenleme talep edildi.
GÜNCEL Başörtülü çalışma hakkı için anayasal güvence istendi

Başörtülü kadınlar, çalışma haklarının güvence altına alınması talebini TBMM Anayasa Komisyonu'na iletmek için bir imza kampanyası başlattı. Kampanya metninde, 'hakarete ve ayrımcılığa uğramaktan ve toplumda yok sayılmaktan ve 'görünmez olmaktan' yorulduk' ifadeleri yer aldı.