ULUDERE İSTİHBARATI

GÜNCEL Erdoğan: 'Operasyondan sonra öğrendim'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, belki de Uludere ile ilgili olarak bugüne kadarki en net ve detaylı açıklamayı yaptı. Uludere'deki operasyondan sonradan haberdar olduğunu belirten Erdoğan, 'Bizim Silahlı Kuvvetlerimiz bu görevi samimi bir şekilde yapmıştır. Hata da olabilir' diye konuştu. Başbakan, siyasi müzakerelerle ilgili açıklamalarda bulundu.
GÜNCEL Abdullah Gül ve Obama 'Predatör'leri konuştu

NATO zirvesine katılmak için Chicago'da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü. İkilinin görüşmesinde Cumhurbaşkanı Gül'ün, Uludere istihbaratı tartışmaları kapsamında tekrar gündeme gelen 'silahlı insansız hava uçaklarının' satımıyla ilgili beklentilerini vurguladığı belirtildi.
GÜNCEL H. Çelik: Uludere'de asıl sorun operasyon karar sürecinde

Hüseyin Çelik, Uludere'de istihbaratın ABD'li kaynaklardan geldiği iddialarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. NTV televizyonuna konuşan Çelik, 'Asıl sorunun istihbaratın kaynağı olmadığını' belirtirken, operasyona karar verilme sürecine işaret etti.
GÜNCEL Cumhurbaşkanı Gül: 'TSK'nın açıklamalarına güvenmek gerekir'

Uludere'de 34 kişinin yaşamını yitirdiği olayda istihbaratın ABD'den geldiği iddialarıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay'ın haberi yalanladığını belirterek, 'TSK'ya güvenmek, inanmak lazım' dedi. Abdullah Gül, Wall Street Journal gazetesindeki haberin başka bir tartışma ile ilgili kaygılarla yazıldığını belirtti.
GÜNCEL Pentagon'dan Uludere istihbaratı haberine yanıt geldi

Pentagon'dan 'Uludere saldırısında istihbarat ABD'dan geldi' iddialarıyla ilgili açıklama geldi. Pentagon sözcüsü George Little, 'Benim görüşüme göre bir gazete haberi' diyerek, bu tür haberlerin Türkiye ile ilişkileri bozmayacağı belirtti. Little açıklamasında, 'terörle mücadelede ortak çalışmaların süreceği' vurgusu yaptı.