KÜRTAJ YASAĞI

GÜNCEL 'Kürtajın yasaklanması anne ölümlerini arttıracaktır'

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği, kürtaj yasağının kaldırılması ile kürtajların 3 kat, anne ölüm hızının ise 6 kat azaldığını açıkladı. Dernek, kürtajın yasaklanmasının anne ölümlerinde ciddi bir artışa neden olacağını belirterek, 'Kürtajı yasaklarken bilimsel verileri inceleyin' açıklamasında bulundu.
GÜNCEL Kürtaj yasağına karşı erkekler eylemdeydi

Kürtaj yasağına karşı erkekler, 'İnsanlığa değil erkekliğe ihanet et' pankartları ve “Erkekler korunun, kadınlara ahkam kesmeyin” sloganları eşliğinde eylem yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Levent Pişkin, 'Kendini modern, muhafazakâr, ateist ya da dindar olarak tanımlayan tüm erkekleri sorumluluk almaya, kendi üzerlerine düşen korunma sorumluluğundan kaçmamaya çağırıyoruz' dedi.
GÜNCEL Bianet 'Kürtaj Hakkı' kampanyası başladı

Bianet.org haber sitesi, kısa süre içinde Meclis'e gidecek Kürtaj Yasası'na karşı bir kampanya başlattı. Kampanya, kürtaj yasağına karşı çıkan tüm bireylerin tepkilerini açıkça dile getirmeye, fotoğraflarıyla 'Benim Bedenim, Benim Kararım' demeye çağırıyor. Kampanya, kürtaj yasağına karşı çıkan herkesin katılımına açık.