Bianet 'Kürtaj Hakkı' kampanyası başladı

Bianet.org haber sitesi, kısa süre içinde Meclis'e gidecek Kürtaj Yasası'na karşı bir kampanya başlattı. Kampanya, kürtaj yasağına karşı çıkan tüm bireylerin tepkilerini açıkça dile getirmeye, fotoğraflarıyla 'Benim Bedenim, Benim Kararım' demeye çağırıyor. Kampanya, kürtaj yasağına karşı çıkan herkesin katılımına açık.

Haziran 2012'de Meclis'e gelmesi planlanan Kürtaj Yasası ile ilgili tartışmalar, fiili bir kürtaj yasağı olasılığı yönünde seyrediyor.

Bianet.org'un başlattığı kampanya herkesin katılımına açık. Kadınların kendi bedenleri ve hayatları üzerindeki söz haklarının ellerinden alınmasını engellenmek için başlatılan kampanyaya herkes, aşağıdaki cümlelerden birini, veya istenilen başka bir cümleyi tercih edilen dilde ifade edeceği bir fotoğrafını göndererek katılabiliyor:

Kadınlar için: 'Benim Bedenim, Benim Kararım', 'Bu Benim Meselem'

Erkekler için: 'Kadının Bedeni, Kadının Kararı', 'Karımın Bedeni, Karımın Kararı', 'Kızımın Bedeni, Kızımın Kararı', 'Sevgilimin Bedeni, Sevgilimin Kararı', 'Bu Kadınların Meselesi', 'Kardeşimin Kararı', 'Annemin Kararı'

  • Kampanyaya katılmak için iletişim bilgileri Bianet.org sitesinde yer alıyor.