KÜRTAJ YASASI

GÜNCEL Kürtaj yasası taslağına göre kadına bebeğin kalp sesi dinletilecek

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarıyla başlayan, Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı Kürtaj yasa taslağının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Türkiye'ye kürtaj politikasında en yakın ülke olarak Amerika'nın model alındığı taslak, kadını vazgeçirmek üzere kürtaj videosu izletmek, bebeğin sesini dinletmek ve kürtajın psikolojik etkileri üzerine terapi yapmak gibi teknikleri öngörüyor.
GÜNCEL Sağlık Bakanı Akdağ'dan kürtaj yasasında orta yol sinyali

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kürtaj konusunda hem kadınların seçim hakkını, hem de anne rahmindeki bebeğin yaşam hakkını koruyacak bir orta yol bulacaklarını söyledi. Kürtaj konusunda Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'nın birlikte çalıştığını aktaran Akdağ, 'nüfus planlaması' kavramı yerine 'üreme sağlığı' kavramını getirdiklerini açıkladı.
GÜNCEL Kürtaj yasağına karşı erkekler eylemdeydi

Kürtaj yasağına karşı erkekler, 'İnsanlığa değil erkekliğe ihanet et' pankartları ve “Erkekler korunun, kadınlara ahkam kesmeyin” sloganları eşliğinde eylem yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Levent Pişkin, 'Kendini modern, muhafazakâr, ateist ya da dindar olarak tanımlayan tüm erkekleri sorumluluk almaya, kendi üzerlerine düşen korunma sorumluluğundan kaçmamaya çağırıyoruz' dedi.
GÜNCEL Bianet 'Kürtaj Hakkı' kampanyası başladı

Bianet.org haber sitesi, kısa süre içinde Meclis'e gidecek Kürtaj Yasası'na karşı bir kampanya başlattı. Kampanya, kürtaj yasağına karşı çıkan tüm bireylerin tepkilerini açıkça dile getirmeye, fotoğraflarıyla 'Benim Bedenim, Benim Kararım' demeye çağırıyor. Kampanya, kürtaj yasağına karşı çıkan herkesin katılımına açık.