MÜBAREK

GÜNCEL Mısır'da Seçim Sonuçları Beklemede

Mısır'da hafta sonu yapılan seçimlerin ardından cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak kişi hala kesinleşmiş değil. Seçim komisyonu, resmi sonuçların açıklanmasının ertelendiğini duyurdu. Devrimin meydanı Tahrir'de toplanan yüzlerce kişi ise ülkelerindeki siyasi belirsizliğe tepkili. Meydanda toplanan halk seçimlere hile karıştığı ve seçilen cumhurbaşkanının devre dışı bırakıldığını düşünüyor.
GÜNCEL Mısır'da halk yine Tahrir Meydanı'nda

Mısır halkı, meclisi feshedip, yasama yetkisini üstüne alan, ve cumhurbaşkanlığı seçiminde oyların sayımı bitmeden yayınladığı anayasal deklarasyonla yeni seçilecek başkanın çoğu yetkisini elinden alan Askeri Konsey'e karşı Tahrir Meydanı'ndaydı. Muhalif grupların 'askeri darbe' olarak nitelediği süreçte Anayasa Mahkemesi, meclisin üçte birinin vekilliklerini düşürmüştü.
GÜNCEL Mısır'da ''Mübarek döneminden daha tehlikeli günler'' uyarısı

Mısır'da Müslüman Kardeşler, Yüksek Askeri Konsey'in ve Anayasa Mahkemesi'nin Meclis seçimlerini iptal eden ve yetkileri Konsey'e veren kararlarını protesto etmek için sokaklara çıkıyor. Konsey, yetkilerini yeni cumhurbaşkanına devredeceğini açıklasa da Müslüman Kardeşler, ülkenin 'Mübarek döneminden daha tehlikeli günlere sürüklenebileceği' yönünde uyarıyor.