SEL

GÜNCEL Japonya'daki selde hayatını kaybeden ve kayıp sayısı artıyor

Japonya'nın güneybatısında hafta ortasından bu yana etkili olan şiddetli yağışlar can almaya devam ediyor. Son bilgilere göre selde 5000 kişi kayboldu, 24 kişi ise hayatını kaybetti. Yetkililer, mahsur kalan selzedelere gıda, su ve ilaç yardımı ulaştırıldığını belirtiyor.
GÜNCEL Selde hayatını kaybedenlerin sayısı 13'e yükseldi

Samsun'un Canik ilçesinde meydana gelen sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısının 13'e yükseldiği bilgisi verildi. Başbakan Erdoğan, AK Parti genel merkezinde yaptığı açıklamalarda sele de değinerek, afetler karşısında can kaybını sıfıra indirmenin mümkün olmadığını ifade etti. Erdoğan, selde bodrum katlarında hayatını kaybedenlerden ötürü eleştirilerin odağındaki TOKİ’ye de sahip çıktı.
GÜNCEL Selzedelere elektrik su ve doğalgaz faturası yok

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, sel felaketinin yaşandığı Samsun'da bir toplantı yaparak selzedelerle ilgili alınan kararları açıkladı. Kılıç, 'Hasar gören konut sahiplerinden 3 ay boyunca doğalgaz ve su faturası kesilmeyecek. Elektrik borcu ise 2 ay boyunca ödenmeyecek. Bu bir erteleme değildir. Fatura kesilmeyecek“ dedi. Bakan Kılıç ayrıca, dere yatağında acilen yıkılması gereken bütün binaların ortadan kaldırılacağını belirtti.