MURAT KARAYILAN

TÜRKİYE Karayılan: PKK şehir savaşına henüz başlamış değil

KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan, PKK’nın şehir savaşına henüz başlamadığını söyleyerek, “Eğer Tayyip Erdoğan ve AKP bu katliamcı, ırkçı tavrından geri adım atarsa, Newroz yeni bir atılım ve çözümün gelişmesine vesile olabilir” diye konuştu.
GÜNCEL Karayılan: Devlet savaşa hazırlanıyor

Çözüm süreciyle ilgili duyduğu kaygıyı dile getiren Karayılan, “Siyaseti yürütecek olanlar zindanda kalacak, gerilla da geri çekilecek. Peki, ne yapılmak isteniyor?” dedi
GÜNCEL Karayılan: Çözüm için adım adım ilerlemek gerekiyor

PKK’nın iki numaralı ismi Murat Karayılan, Fırat Haber Ajansı’na Kürt sorunun çözümüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Karayılan, Abdullah Öcalan’la yapılan görüşmelere dikkat çekerek, “Önderliğimiz onların istediği gibi tek taraflı bir çağrı değil, her iki tarafa çağrı anlamına gelen yeni bir Yol Haritası’nı sunabilir” dedi. Öte yandan Karayılan, muhafazakârların da PKK’nın mücadelesi sayesinde iktidarda olduğunu öne sürdü.
GÜNCEL Karayılan: “Yeni bir süreç için daha fazla veriye ihtiyaç var”

Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeleri değerlendiren Murat Karayılan, “Bu görüşme ve diyalogların Kürt sorununda bir çözüm sürecine dönüşüp dönüşmeyeceği ancak önümüzdeki günlerde anlaşılacaktır. Şimdilik bir istişare durumundan söz edilebilir. Yeni bir süreç için daha fazla veriye ihtiyaç vardır' dedi.
GÜNCEL Barzani: Çözüm için Erbil'de ev sahipliği yapmaya hazırız

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye'nin Kürt sorununun çözümü için PKK’nın silah bırakmasını talep etmeden önce diyalog başlatması gerektiğini söyledi. Barzani'nin BBC Farsça'da yer alan açıklamarında, Türkiye ve PKK arasında arabulucu olabileceklerini belirterek, Erbil'de ev sahipliği yapabileceklerini dile getirdi.
GÜNCEL BDP çözüm için sorumluluk almalı

Hükümetin Kürt sorunundaki tutumunu yakından izleyen siyaset bilimci Hüseyin Yayman, “BDP en güçlü olduğu bu dönemde düşük siyasi profil çiziyor; çözümü hükümetten bekliyor. Oysa sorumluluk ortaktır. Hükümet sorunu tek başına çözemez” dedi.