ŞAHİSMAİL BEDİRHANOĞLU

Davutoğlu: Sur’da rıza dışında bir şey yapmayacağız

Davutoğlu, tartışma yaratan Diyarbakır Sur’un acil kamulaştırmasıyla ilgili olarak, “Mülkiyet hakkına riayet edilecek. Mimari doku kesinlikle korunacak” diye konuştu. Davutoğlu “Acele kamulaştırma gibi tamamen hukuki adım onların mülkiyet haklarını kesinlikle tehlikeye sokmayacağı gibi teminat altına alacaktır” dedi. STK’lar ise toplantıda yuvarlak cümleler kullanıldığını ve bazı sorulara cevap verilemediğini açıkladı.
GÜNCEL Siyasette son nokta: İnsan olan kime ağlar?

Diyarbakır’ın yeni İl Emniyet Müdürü Recep Güven, “Dağda ölen teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz” deyince Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin tepkisini çekse de, farklı kesimlerden destek aldı. Bu desteğe rağmen, Güven’in önümüzdeki günlerde koltuğunu kaybedip kaybetmeyeceği merak konusu oldu.
GÜNCEL Sivil toplumdan barış için girişim

Çatışmalı süreçten kaygı duyan bölgedeki sivil toplum kuruluşları, barış ortamının tesisi için ilk adımı attı. AKP ve BDP’yle görüşen heyet, CHP ve MHP’nin de kapısını çalacak. Diyarbakır Barosu ile Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (GÜNSİAD) başı çektiği sivil toplum örgütleri temsilcileri dün İstanbul'da ilk toplantılarını yaptı. GÜNSİAD Başkanı Bedirhanoğlu, önlerindeki 3 somut adımı açıkladı.