DİNA BASLAN

ŞAPGİR The King’s Photographer

Dina Baslan continues to tell the stories of minority communities in Jordan. This is the story of Zohrab Markarian, the personal photographer of King Hussein, mentioned with the title of “the guardian of the nation” in Jordan throughout 25 years and remembered by international community with the active role that he took in the Israeli-Palestinian peace process. Principally defining himself as “Jordanian” Markarian says: “One day, I will return to Armenia, but after giving back to Jordan.”
ŞAPGİR Kralın Fotoğrafçısı

Dina Baslan, Ürdün’deki azınlık toplumlarının öykülerini anlatmaya devam ediyor. Bu, 25 yıl boyunca Ürdün'de 'ulusal kurtarıcı' unvanıyla anılan ve uluslararası kamuoyunun İsrail-Filistin barış görüşmelerinde aldığı aktif rol ile hatırladığı Kral Hüseyin’in kişisel fotoğrafçısı olarak çalışan Zohrab Markarian’ın öyküsü. Kendini öncelikle “Ürdünlü” olarak tanımlayan Markarian, “Bir gün Ermenistan’a döneceğim ama Ürdün’e borcumu ödedikten sonra” diyor.
ŞAPGİR Riding Against the Current

Dina Baslan, the daughter of a Circassian family that has lived in Jordan’ with her words, collects the stories of minority communities in the country and from now on, she has shared these stories in şapgir. The story of this week is the narrative of Nairy, struggling, although she has been suffering from arthritis since 4 years old.
ŞAPGİR Akıntıya Karşı Kürek Çekmek

Kendi tabiriyle Ürdün’de dört kuşaktır yaşayan Çerkes bir ailenin kızı Dina Baslan, ülkedeki azınlık toplumlarının hikayelerini topluyor. Bundan sonra düzenli olarak bu hikayelerini şapgir’de bizlerle paylaşacak. Bu haftanın hikayesi, 4 yaşından beri artirit yüzünden katılmaz acılar çekse de, hayata ve mücadeleye asılan Nairy’nin anlattıkları…