Maltepe Belediyesi’nden kilise çıkışı

Geçtiğimiz ay çalışanları için Noel’i tatil ilan eden Maltepe Belediyesi, şimdi de kilise çıkışıyla gündemde. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "kilise yaptırmak isteyenlere kapımız açık" dedi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Taraf gazetesinden Sümeyra Tansel’e konuştu. Kılıç, kapılarının ilçesinde kilise yaptırmak isteyenlere açık olduğunu söyleyerek, kilise için azınlık cemaatlerinden kendilerine başvurmaları halinde harekete geçeceklerini ifade etti. 

Başkan Kılıç, “İster Ermeni ister Süryani cemaati olsun kimin ihtiyacı varsa ve bizden bu yönde talepte bulunursa kilise için elimizden geleni yaparız. Başbakanımızın açıklamalarını talimat kabul ediyorum. Maltepe'de kilise yapmaya hazırız” dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun değişik inanç önderleriyle buluşmasında yaptığı konuşmasına atıfta bulunan Kılıç, “Sayın Başbakan 2 Ocak'taki yemekte yaptığı konuşmasında, 'Kiliseler restore edilecek, gerekirse biz yeni kiliseler yapacağız' demişti. Sayın Başbakanımızın bu sözlerini talimat kabul ediyorum. Maltepe'de kilise yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Maltepe Belediyesi, geçtiğimiz ay  Noel’i Hıristiyan çalışanları için tatil etmiş ve Noel kutlaması için de Türkan Saylan Kültür Merkezi’ni tahsis etmişti.