"Bu bir rüya değil, kabus"

Kadıköy'de arkadaşlarıyla kar oynarken camına kartopu isabet ettiği iddiasıyla esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü, öldürüldüğü sokakta anıldı.

Gazeteci Nuh Köklü'nün Adli Tıp Kurumu'ndan alınan cenazesi, Yeldeğirmeni Mahallesi Karakolhane Caddesi'nde bıçaklandığı dükkanın önüne getirildi. 

Dükkanın önünde toplanan ve Köklü'nün bıçaklandıktan sonra söylediği "Ne olur bu bir rüya olsun" sözüne atıfla hazırlanan "Bu bir rüya değil, kabus" yazılı pankartı taşıyan vatandaşlar, ellerinde mumlar ve Nuh Köklü'nün fotoğraflarıyla cadde boyunca yürüdü.

Tekrar dükkanın önüne gelen grup, güvenlik şeridiyle çevrilen ve Köklü'nün fotoğraflarının da bulunduğu yere karanfiller bırakarak, mum yaktı.

Törene, Nuh Köklü'nün ağabeyi Sedat Köklü'nün aralarında bulunduğu ailesi ve yakınları, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Uğur Güç, Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da katıldı.

Anma törenine katılan Köklü'nün eski eşi Sibel Topaktaş şöyle konuştu:

“Dükkanın sahibi 'Benim deli raporum var, 1-2 ay sonra çıkarım' demiş, diyebilmiş. Ben her şeyden önce Nuh için adalet istiyorum. O böyle ölmeyi hak etmedi. Hiç kimse böyle ölmeyi hak etmez. Hayatı boyunca mücadele etti. Bu kadar pisi pisine de ölmeyi hak etmedi. Sayın Vali başsağlığı diledi. Sağolsunlar... Ama biz bu davanın takipçisi olmalarını bekliyoruz. O adam 2 ay sonra gerçekten salıverilecekse ne olacak, ölen öldüğüyle mi kalacak? Bu ülkeyi yönetenlerin söylediklerine çok dikkat etmeleri gerekiyor. Çünkü bulundukları makam bunu gerektirir. Nefret söylemlerine karşı çıkmaları lazım"

Gazeteci Nuh Köklü'nün cenazesi, yoğun kar yağışı altında "Yiğidim Aslanım Burada Yatıyor" şarkısı eşliğinde karayoluyla Ankara'ya uğurlandı. Köklü'nün cenazesi, yarın öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında