"Newroz'a Kobane ve Şengal direnişi damgasını vuracak"

Diyarbakır'da 21 Mart'ta düzenlenecek Newroz kutlamaları için hazırlıklara başlandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, "Bu yılki Newroz'a Kobanê ve Şengal direnişi damgasını vuracak” açıklamasını yaptı.

Diyarbakır'da 21 Mart Cumartesi yapılacak Newroz kutlamasıyla ilgili bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Newroz Tertip Komitesi, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), DBP, HDP yöneticileri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak, Fırat Anlı, ilçe belediye eş başkanları, kentte bulunan sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. 

DTK Sözcüsü Seydi Fıra, Abdullah Öcalan'ın Newroz kutlamasındaki mesajının görüntülü olmasının halkın arzusu olduğunu ancak bu konunun henüz netlik kazanmadığını söyledi.

Etkinliklere, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras’ın yanı sıra, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Fedaral Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, PYD Eş Başkanları Salih Müslim ve Asya Abdullah, Celal Talabani, Goran hareketi temsilcileri, Rojava kanton yöneticileri, Rojava'da bulunan Arap, Süryani ve diğer halkların temsilcileri, Güney Amerika, Avrupa, Uzak Doğu ve Ortadoğu ve Türkiye'de bulunan sivil toplum örgütleri temsilcileri ile AKP ve CHP'nin de davet edildiği belirtildi. 

Fırat, Abdullah Öcalan'ın newroz kutlamasındaki mesajının önemli olacağını söyledi. 

Kategoriler

Güncel Türkiye

Etiketler

Newroz DTK